RightBrains nomineert digitaal leiders en talenten

RightBrains Awards 2022

RightBrains

Geke Rosier reikte vorig jaar de RightBrains Awards online uit.

RightBrains heeft in twee categorieën zijn genomineerden bekendgemaakt. Net als vorig jaar zijn er vijf leiders genomineerd in de categorie Digital Leadership & Diversity Award. In de categorie Digital Talent Award 2022 ontving de organisatie 24 aanmeldingen waarna de jury besloot om tien digitaal talenten te nomineren. Op 4 oktober komen de winnaars uit de hoge hoed tijdens het RightBrains Awards-event.

Computable helpt RightBrains met de zoektocht naar leiders in het digitale werkveld die actief bezig zijn om diversiteit in de organisatie te stimuleren en naar young professionals in het digitale werkveld die een voorbeeld zijn voor de nieuwe generatie vrouwen.

RightBrains Awards 2022

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de zesde editie van de RightBrains Awards. Dit jaar vindt het event plaats op 4 oktober bij KPN in Zoetermeer. De middag start om 14.00 uur en staat onder leiding van Paul Slot, evp Infrastructure en diversity leader bij KPN. Eerst spreken Marguerite Soeteman-Reijnen, ambassadeur van RightBrains en voorzitter van de adviesraad SER Top Women, Iris de Jongh, chief data officer bij KPN, Mimoent Haddouti, global head first line risk & security bij Rabobank en de eerste winnaar van de Digital Leadership & Diversity Award en Benji Coetzee, evp Growth & Change bij KPN en vorig jaar de winnaar van de Digital Leadership & Diversity Award. Aan het einde van de middag worden de winnaars bekend gemaakt van de Digital Leadership & Diversity en Digital Talent Awards 2022.

Alles over de RightBrains Awards 2022

Genomineerden en stemmen

Ook dit jaar is het weer mogelijk om te stemmen op de genomineerden van de RightBrains Awards. Dit kan tot en met 11 september. De onderbouwingen voor de genomineerden zijn in onderstaand kader te vinden.

Publieksstemming en juryoordeel bepalen voor de helft wie er op 4 oktober met de eer gaat strijken. De genomineerden zijn bepaald door een jury met daarin Kay Formanek (diversity en performance expert), prof. Hanneke Takkenberg (management education aan de Rotterdam School of Management), prof. dr. Erik Beulen (professor information management aan de Tilburg University), Raymond Hannes (digital innovator), ass. prof. Jeroen van der Velden (strategy alignment aan de Nyenrode Business University) en Sander Hulsman (hoofdredacteur Computable) Dit zijn de genomineerden:

Digital Leadership & Diversity Award 2022

 • Ellis Delahay (strategie- & it-directeur bij PostNL Internationaal)
 • Nevlynn Janssen (manager digital marketing bij Deloitte)
 • Tamara Oosterman (executive vice president Service Quality Center bij KPN)
 • Marlies Schijven (professor of surgery bij Amsterdam UMC, hoogleraar aan Universiteit van Amsterdam, lid raad van bestuur bij ZonMw, lid raad van toezicht bij Meander Medisch Centrum en co-founder Prullenbakvaccin.nl)
 • Diana Teaca (programmamanager data analytics-platform bij NN)

Digital Talent Award 2022

 • Ruchika Chandel (assistant vice president - digital solutions advisory bij Genpact)
 • Iris Hertsenberg (business development manager bij Ericsson en programmamanager bij 5G Hub)
 • Fleur Kappen (practice lead it-consultancy bij Itility)
 • Anastasia Khomenko (data scientist bij KPN)
 • Nena Maenhout (management consultant/business analyst bij ilionx en mede-initiatiefnemer female ilionx)
 • Bo van der Meer (manager tech transformation & acceleration bij Deloitte)
 • Aditi Paliwal (devops integration engineer bij Essent)
 • Meilina Reksoprodjo (student MSc Data Science in Engineering aan de TU Eindhoven en Extreme Blue-stagiair bij IBM)
 • Feyza Şen (product owner digital adoption bij Van Lanschot Kempen)
 • Laura Walter-Goudsmit (chief executive officer bij Edutrainers)

Winnaars 2017 - 2021

De winnaars van de Digital Leadership & Diversity Awards zijn Mimoent Haddouti, global head first line risk & security bij Rabobank (2017), Corry Wouters, corporate director bij Ewals Cargo Care (2018); Candice Dillon, cio bij VodafoneZiggo (2019), Martine van Iperen, senior development manager en member of the cto management team bij Exact (2020) en Benji Coetzee, digital director bij VodafoneZiggo.

De winnaars van de Digital Talent Awards zijn Laura Helgering, it engineer bij ABN Amro (2017); Lotte de Haas, product owner OmniCRM bij KPN (2018); Erida Kaja, domain architect voice services bij Eriks (2019), Lisanne Brons, technical sales manager modern work & security bij Microsoft (2020) en Lisanne Smink, product owner business intelligence and analytics bij Van Lanschot Kempen.

Onderbouwingen genomineerden

Digital Leadership & Diversity Award 2022

Ellis Delahay is strategie- en it-directeur bij PostNL Internationaal. Hiermee geeft zij als eindverantwoordelijke o.a. vorm aan de digitale transformatie binnen het internationale werkveld. Zij is binnen PostNL één van de belangrijkste grondleggers geweest van het agile gedachtengoed. Ze heeft binnen haar afdeling veel energie gestoken in het aantrekken en door laten groeien van onder andere vrouwelijk talent.

Nevlynn Janssen is manager digital marketing bij Deloitte. Hij is een voorvechter van diversiteit en inclusie, in de breedste zin van het woord. Hij begeleidt vrouwelijke (maar ook mannelijke) digital marketingcollega’s in hun dagelijkse werk, niet alleen op content, maar juist ook op persoonlijk vlak. Hij is een LGBTQ+ ally en is reverse mentor op het gebied van culturele diversiteit binnen Deloitte.

Tamara Oosterman is executive vice president Service Quality Center bij KPN. Ze is een leider die empathie en inclusie hoog in het vaandel heeft staan. Ze bouwt een team op basis van kennis en persoonlijkheid. Zo zet ze talenten in hun kracht. Ze heeft meerdere diverse teams samengesteld en is een rolmodel om de volgende generatie technische vrouwen te inspireren om een technische lead-rol op te pakken.

Marlies Schijven is professor of surgery bij Amsterdam UMC, hoogleraar aan Universiteit van Amsterdam, lid raad van bestuur bij ZonMw, lid raad van toezicht bij Meander Medisch Centrum en co-founder Prullenbakvaccin.nl. Ze vervult de rol van rolmodel voor velen, en met name vrouwen met ambitie in de zorg. Ze waakt voor een inclusief klimaat gewoon door haar doen en laten, niet omdat dat ‘modern’ is.

Diana Teaca is programmamanager van het data analytics-platform bij NN. Ze probeert nieuwe mogelijkheden voor data en data science in het bedrijf door te voeren door speciale evenementen te organiseren om kennis, standaarden en demo’s te delen. Ze werkt met verschillende gemengde teams om hun product te verbeteren. Ze slaagt erin om meer vrouwen in verschillende programma’s te krijgen, zoals het Data-Driven Decision Making Program, dat een succes was.

Digital Talent Award 2022

Ruchika Chandel is assistant vice president in de digitale adviespraktijk van Genpact. Ze is een fintech-enthousiasteling en publiceert LinkedIn-artikelen en whitepapers. Ze is actief betrokken bij en leidde vele deelprogramma’s voor vrouwelijk leiderschap in haar huidige bedrijf om vrouwen in het vakgebied te promoten.

Iris Hertsenberg is business development manager bij Ericsson en programmamanager bij 5G Hub. Ze heeft ruim veertig organisaties in een jaar tijd uitgelegd hoe 5G-technologie kan bijdragen aan een versnelling in innovatie en digitalisering. Ze zet Ericsson op de kaart voor talentvolle vrouwen en is zeer actief in Fe+male Tech Heroes op Eindhoven HTC.

Fleur Kappen is practice lead it-consultancy bij Itility. Ze laat meer dan honderd consultants kundig werken op digital projecten. Ze straalt uit dat het niet gaat om gender, ras of geaardheid, maar alleen maar om wat je doet en waar je goed in bent of wilt worden. Dat geeft vertrouwen aan nieuwe recruits, waardoor er meer vrouwelijk talent binnenkomt.

Anastasia Khomenko is bij KPN actief als datascientist, maar ze vervult ook rollen als machine learning engineer, product owner van de ai-diensten en is it-trainer. Ze is oprichter van het KPN Internationals Network om diversiteit en inclusiviteit in het bedrijf te vergroten, heeft netwerkdiscussies voor het Top Woman Network gefaciliteerd en is actief in het KPN young professional mirrorboard.

Nena Maenhout is management consultant/business analyst bij ilionx en mede-initiatiefnemer van female ilionx. Op dit moment werkt ze als scrum master met een team aan een hyperautomation traject bij het UWV. Met female ilionx wil de it-dienstverlener vrouwen aanmoedigen om meer impact te maken in de it-wereld. Maenhout zorgt hierin voor de verbinding.

Bo van der Meer is manager tech transformation & acceleration bij Deloitte. Ze leidt projecten in meerdere landen op het gebied van technologiestrategie, technische fusies en overnames en technologietransformatie. Ze inspireert andere vrouwelijke talenten binnen Deloitte om ook voor digitale en technologiegerichte carrières te kiezen.

Aditi Paliwal is devops integration engineer bij Essent. Ook vervult ze de rol van scrummaster in haar full-stack product devops-team. Ze wordt gezien als een rolmodel voor lead engineers en is team & people coach binnen Essent. Ze maakte de weg vrij voor andere vrouwelijke engineers om zich bij Essent aan te sluiten. Hierdoor heeft haar devops-team een man/vrouw-verhouding van 50/50.

Meilina Reksoprodjo is student MSc Data Science in Engineering aan de TU Eindhoven en Extreme Blue-stagiair bij IBM. Ze heeft verscheidene functies gehad; van hr & community officer bij een jong studententeam met een focus op kunstmatige intelligentie aan de TU tot het doceren van BSc- en MSc-studenten aan meerdere universiteiten. Op dit moment onderzoekt ze hoe ai het geneesmiddelenontwikkelingsproces kan versnellen.

Feyza Şen is product owner digital adoption bij Van Lanschot Kempen. Ze verdiende in korte tijd haar sporen door een pilot te starten met het digitaal adoptieplatform WalkMe. Dit werd geïmplementeerd in veel kernapplicaties; niet alleen voor begeleiding, maar ook om gebruiksgegevens bij te houden. Ze fungeert als rolmodel voor jonge getalenteerde vrouwen in de organisatie en neemt actief deel aan Women’s Network and Young VLK.

Laura Walter-Goudsmit is de chief executive officer van Edutrainers, maar ze is ook de cto, expert digitale vaardigheden voor leraren, rolmodel vanuit VHTO en oprichter van Stichting Digitale Geletterdheid. Ze behoort tot de een procent van vrouwen in een C-level-functie in edtech. Ze is een pleitbezorger voor meer vrouwen in leidinggevende posities en meer vrouwen in de tech-industrie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-22T11:58:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.