Opleider Lepaya koopt Britse Speak First

Lepaya, een snelgroeiende Nederlandse edtech-scale-up, neemt het Britse Speak First over dat communicatie- en leiderschapstrainingen voor managers en topmanagers aanbiedt. Met de overname, na het Duitse vCoach de tweede in korte tijd, krijgt het leerplatform van Lepaya een grotere schaal.

Lepaya wil met de overname innovatie in de traditionele sector voor opleiding en ontwikkeling verder versnellen. Om het platform uit te bouwen intensiveert het Amsterdamse bedrijf zijn investeringen, waarvoor het in 2021 35 miljoen euro ophaalde, in gespecialiseerde bedrijven. Ook innovatieve technologie zoals virtual reality (vr) en coaching op basis van artificial intelligence (ai) helpt de schaalbaarheid te vergroten. René Janssen, directeur/mede-oprichter van Lepaya, hoopt zo een verdere consolidatieslag in de sector voor opleiding en ontwikkeling te bewerkstelligen.

Zowel Lepaya als Speak First richten zich op bedrijven die wereldwijd actief zijn, zoals Microsoft, L'Oréal, KPMG, ING, Dell en PwC. In 2020 nam Lepaya Smartenup over, een trainingsbedrijf dat professionals helpt beter te werken met data. Afgelopen september werd vCoach overgenomen, een Berlijnse specialist in ai-aangestuurde coaching. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-23T16:26:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.