Jan Baan en Ad Nederlof in Computable Café

Computable Café met Jan Baan en Ad Nederlof

Computable start deze week met een serie interviews met ict-ondernemers Jan Baan en Ad Nederlof. In die reeks spreken de nestors van de Nederlandse ict-sector met Computable-redacteur Pim van der Beek over onderwerpen als Silicon Valley, ondernemerschap, innovatie en de opkomst van internet.

Jan Baan vertelt in de eerste uitzending over de jaren negentig waarin hij met zijn erp-softwarebedrijf uitgroeide tot de op twee na grootste bedrijfssoftwareleverancier ter wereld. Het bedrijf uit Barneveld kreeg een beursnotering aan Wall Street en haalde klanten zoals vliegtuigbouwer Boeing binnen. Jan Baan was the new kid in town, herinnert Ad Nederlof zich, zelf onder meer ex-topman bij Oracle en oprichter van bedrijvenimperium Vanad Group.

In hun gesprekken schakelen de ict-ondernemers soepel tussen anekdotes en hun kijk op de huidige ict-ontwikkelingen. Nederlof, die recent de Lifetime Achievement-award van Computable kreeg voor zijn imposante ict-carrière, en Baan, die tijdens het vijftigjarig jubileum van Computable (2018) de Gouden Computable Award ontving, vullen elkaar tijdens hun  gesprekken in Computable Café goed aan. 

Innovaties en lagacy

De stamtafel van het café is een plek waar het tweetal, zoals Baan zegt, niet als ‘oude zakken’, maar  ‘oude rotten’ met ideeën komt om legacy-ict te verbinden met de laatste tech-innovaties zoals ai, cloud en big data. Aan de talkshowtafel komen beide heren, die inmiddels ver in de zeventig zijn, met jeugdig enthousiasme op ideeën om de hier en daar krakende ict-transformaties binnen bijvoorbeeld de overheid en de zorg vlot te trekken.

Donderdag deelt Computable de eerste uitzending; deze gaat over Silicon Valley, Daarna volgen nog drie afleveringen met deze ict-ondernemers pur sang. Bekijk hieronder alvast de promo.

Aankondiging Computable Café met Jan Baan en Ad Nederlof

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-12-06T10:30:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.