Amazon ontslaat 80 procent meer mensen dan verwacht

Ontslagen

Amazon gaat fors meer banen schrappen dan eerder was verwacht. Het bedrijf schrapt 18.000 functies waar eind 2022 nog aan 10.000 banen werd gedacht. Dat meldt directeur Andy Jassy.

In een blog schrijft hij dat vanwege de onzekere economische omstandigheden 18.000 banen worden geschrapt. Het gaat voornamelijk om functies binnen de bedrijfsonderdelen Devices en Books. Ook wordt er gewerkt aan vrijwillige vertrekregelingen met medewerkers van de divisie People, Experience & Technology (PXT), schrijft Jassy.

Amazon Web Services, de tak voor zakelijke clouddienten en groeibriljant binnen het Amazon-concern, wordt niet genoemd en blijft waarschijnlijk buiten schot.

Vanaf 18 januari 2023 worden medewerkers ingelicht over hun toekomst. Eigenlijk wilde Amazon tot die datum wachten met het bekendmaken van de reorganisatie. Maar omdat iemand van binnen het bedrijf  die informatie lekte naar de pers is dat nieuws eerder gedeeld, schrijft Jassy, die daarmee een einde wil maken aan speculaties over aantallen en andere details van de reorganisatie.

Ontslagrondes techsector

In november 2022 werd bekend dat Amazon 10.000 banen ging schrappen, maar dat aantal ligt dus hoger.

Meerdere techbedrijven kondigen ontslagrondes aan. Salesforce maakte vandaag bekend ongeveer 10 procent van de banen te schrappen. Eerder kondigde ook Twitter en Meta aan flink te snijden in het personeelsbestand. 

Amazon-topman Jassy: ‘Bedrijven die lang meegaan, doorlopen verschillende fasen. Ze bevinden zich niet elk jaar in de uitbreidingsmodus.' Hij verwacht dat de personeelsreductie leidt tot een sterkere kostenstructuur. Het aantal van 18.000 klinkt fors. Maar om het in perspectief te plaatsen, bij Amazon werkten in 2022 1,5 miljoen medewerkers in voltijd en deeltijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-01-05T13:49:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.