Centric benoemt Pieter Schoehuijs tot bestuurder

Pieter Schoehuijs

Oud-Akzo- en Capgemini-bestuurder Pieter Schoehuijs treedt toe tot het niet-uitvoerend bestuur van Centric. Hij neemt plaats naast de in november 2022 aangestelde ceo Peter Wakkie en bestuursvoorzitter Willem Meijer. Dat meldt het ict-bedrijf in een benoemingsbericht.

Schoehuijs maakte eerder deel uit van het management van Capgemini en AkzoNobel. In de rol van onder meer cio deed hij ervaring op op het gebied van technologische transformatieprocessen. Willem Meijer, bestuursvoorzitter van Centric, meldt dat hij blij is met de komst van Schoehuijs als nieuwe niet-uitvoerend bestuurder bij Centric. 'Zijn kennis en ervaring passen bij de nieuwe fase die we als bedrijf ingaan.’

De komende tijd zal het bestuur zich richten op het doorontwikkelen van de ict-strategie, innovatie en het verder uitbouwen van het Centric-portfolio.

Centric-soap

Ict-dienstverlener Centric maakt een turbulente periode door. Vrijdag werd bekend dat er een gerechtelijk onderzoek komt naar de gang van zaken bij Centric en de rol van oprichter Gerard Sanderink. Die is in een serie rechtszaken verwikkeld geraakt rondom de zeggenschap over zijn bedrijf en een hoogoplopend conflict heeft met zijn ex-levenspartner.

De onrust zou Centric al de nodige klanten hebben gekost en leidde tot vragen in de Tweede Kamer over het bedrijf dat een belangrijke rol heeft in de Nederlandse overheids-ict en binnen de bankenwereld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-01-30T12:33:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.