Voetbal BI-platform Remiqz wint SAP Hana-award

De Amsterdamse startup Remiqz heeft een SAP-award gewonnen. Met het uitreiken van deze prijs eert SAP de inzet van de nieuwkomer op het gebied van data-analyse en de manier waarop het bedrijf die toepassingen inzet bij klanten.

Het nieuws volgt kort na het bericht dat het voetbal bi-platform een investering van een half miljoen euro heeft ontvangen. 

Het big-dataplatform van Remiqz berekent de actuele marktwaarde en toekomstige waardeontwikkeling van alle spelers die uitkomen in Europese voetbalcompetities. Oprichter en directeur Robert Slijk: ‘Wij geloven dat het nauwkeurig voorspellen van de toekomst helpt bij het nemen van hedendaagse beslissingen. Door het gebruik van data stellen wij onze klanten in staat objectieve besluiten te nemen in transfers en salarisonderhandelingen.’
Het bedrijf gebruikt hiervoor uiteenlopende datapunten, zoals informatie uit gespeelde wedstrijden, gegevens van partners en informatie over de manier waarop de salarissen van spelers zich per land ontwikkelen. Slijk: ‘Ons vertrekpunt is de EuroClubIndex (ECI), de enige objectieve ranglijst van clubs die in haar voorspellingen een nauwkeurigheid van 97,3 procent laat zien.'


Data bepalend

Slijk stelt dat data een bepalende kracht moet zijn achter de beslissingen van clubs om spelers aan te trekken. ‘Nu bepalen makelaars en het buikgevoel van betrokken clubs vaak de kwaliteit en prijs. Deze micro-observaties zijn van groot belang, maar moeten wel matchen met de macrokennis van de markt. Dit levert een combinatie van objectieve en intuïtieve beslissingen’, aldus de directeur.

‘Door het winnen van deze award wordt die boodschap die bij steeds meer clubs bekend is, nu ook gehoord op een wereldwijd podium’, reageert hij op het binnenslepen van de award.

De prijzen worden uitgereikt tijdens Sapphire Now, het jaarcongres van SAP dat in mei 2017 plaatsvindt in de Amerikaanse stad Orlando, Florida.

Remiqz legt zich toe op het online en realtime zichtbaar maken van informatie van alle spelers in het betaald voetbal, en is het resultaat van een samenwerking tussen het voetbal-economisch bureau en experts op het gebied van sportstatistieken Hypercube, SAP Sports Technology Partner The Next View en twaalf Europese voetbalclubs. Remiqz is gevestigd in Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-26T12:51:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.