Extreme Networks voegt drie partnerprogramma’s samen

Nieuw programma draagt de naam Uniform Partner Programma

Extreme Networks, een Amerikaanse leverancier van bedrade en draadloze netwerkinfrastructuur- en beveiligingsoplossingen, heeft vandaag een uniform partnerprogramma geïntroduceerd, waarin het bestaande programma is gecombineerd met de programma´s en technologieën van recent overgenomen ondernemingen.

Het nieuwe programma staat volgens de leverancier garant voor ongeëvenaarde partnerondersteuning. ‘Het uniforme programma, dat is gebaseerd op de feedback van partners, is erop gericht om wereldwijd de waardepropositie van channelpartners naar eindgebruikers te vergroten, waardoor hun winstgevendheid toeneemt en ze zich nog beter kunnen differentiëren op basis van een breder portfolio,'zegt het bedrijf in een persbericht.

Overnames

Deze aankondiging volgt op de recente acquisities van Extreme van de wlan-business van Zebra Technologies, Avaya Inc.’s networking business en het voornemen om Brocade Communications Systems datacenter networking business over te nemen. Die overname zou eind oktober afgerond moeten zijn. Het programma kent een bredere set van mogelijkheden en is ontworpen om partners in staat te stellen en te belonen voor de verkoop van nieuwe oplossingen met software en automatisering, van de netwerk-rand tot en met het hart van het datacenter. Partners zullen worden beloond voor hun investeringen op het gebied van software, toegang, campus- en datacenternetwerken. ‘Door bestaande en nieuwe mogelijkheden samen te voegen bouwt Extreme voort op de bewezen, channel-georiënteerde strategie om de groei van partners en het bedrijf te stimuleren, waarbij tevens de go-to-market-initiatieven in nieuwe en bestaande verticale markten worden versterkt’, aldus het bedrijf.

Bob Gault, chief revenu en services officer over het nieuwe programma: ‘Door verder te bouwen op bestaande programma’s die via het extreme partner network beschikbaar zijn, en deze te combineren met de aanvullende mogelijkheden vanuit de programma’s van Zebra, Avaya en Brocade, biedt Extreme nu één van de meest concurrerende partnerprogramma’s in de branche.’

Specialisaties en kortingen

‘Nieuwe en bestaande partners kunnen profiteren van de voordelen van een uitgebreid en op winstgroei gericht partnerprogramma, vier nieuwe specialisatieprogramma’s die de verkoop van oplossingen met toegevoegde waarde belonen, en per partnerniveau gedifferentieerde kortingen vooraf, om het gemak van zakendoen met Extreme nog verder te verbeteren. Het programma erkent bestaande certificeringen en beschermt zo de door partners eerder gedane investeringen’, zo meldt Extreme Networks. De Extreme Partner Hub biedt partners daarnaast volgens de leverancier een nieuwe gebruikservaring die een one-stop shop is voor marketingleads, dealregistratie en wereldwijde toegang, zodat partners marketingcontent kunnen selecteren en aanpassen aan hun specifieke businessbehoeften. Partners hebben ook toegang tot Extreme Talk Tracks, die hen op weg helpen bij het verkopen van nieuwe, op verticale markten gerichte technologieën, en het Extreme Bets Program, dat voorziet in op maat gebundelde enablement-oplossingen.

Nieuwe Black Diamond-status

Extreme biedt daarnaast een nieuwe en alleen op uitnodiging toegankelijke Black Diamond-status, die partners in staat stelt om gepersonaliseerde groeidoelstellingen te bepalen en incentives te kiezen om de persoonlijke ervaring nog verder te verbeteren. Het geüpdatete Ultimate Warrior Program kent incentives voor partners die technologieën uit het gehele portfolio verkopen en beloont de best presterende partners met de Black Diamond-status. Daarnaast komt het bedrijf met het nieuwe Business Transformation Program dat partners in staat stelt om een specifieke aanpak te kiezen om hun businesses te transformeren, in combinatie met nieuwe consumptiemodellen die inzicht geven in de manier waarop eindgebruikers specifieke applicaties gebruiken op basis van behoefte.

Extreme kondigde het nieuwe uniforme partnerprogramma officieel aan tijdens zijn jaarlijkse Global Partner Summit, die van 23 tot 26 oktober plaatsvindt in Orlando, Florida. Op het event zijn ruim vijfhonderd providers uit vijftig landen aanwezig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-26T09:31:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.