Ingram voegt Dsecure toe aan cloud marketplace

Dit artikel delen:

Distributeur Ingram Micro heeft Dsecure, een programma voor versleuteling en databescherming, opgenomen in de Ingram Micro cloud marketplace. De oplossing van de Belgische cyberbeveiligingsexpert Emdyn was eerder alleen toegankelijk voor specialistische organisaties in de publieke sector, maar is nu voor alle bedrijven in de gehele EMEA-regio beschikbaar.

Dsecure beschermt volgens de distributeur automatisch gepatenteerde uitvindingen, persoonlijke gegevens en e-mailcommunicatie. Het is een naar eigen zeggen veilige manier om bedrijfsdocumenten en emails te beschermen, wat organisaties in staat stelt gegevensinbreuk te voorkomen conform de privacy wetgeving (AVG/GDPR).

Volledige integratie Microsoft Office

De oplossing is volledig geïntegreerd in de Microsoft Office softwareapplicaties, waardoor gegevens gemaakt binnen Word-, Excel- en Powerpoint-documenten, Outlook of andere Office-applicaties automatisch beschermd zijn. Naast dat het ook bescherming biedt aan andere typen bestanden buiten de Microsoft Office-suite, zoals pdf’s, audio- en videobestanden. Dsecure is volgens Ingram Micro uniek in de versleuteling van alle gegevens vanaf het moment dat ze aangemaakt worden tot aan de vernietiging. Ook hebben gebruikers ieder moment van de dag controle over hun informatie, waar die zich ook bevindt, opgeslagen, onderweg of in bewerking is. 

Het is dan ook geen noodzaak om gegevens op een centrale server in de cloud op te slaan. Van een risico dat een derde, onbevoegde partij zich toegang verschaft tot gegevens zou dan ook geen sprake zijn. ‘Op het moment dat bijvoorbeeld een Word-bestand wordt aangemaakt, is het al versleuteld. Dit in tegenstelling tot andere encryptie software, waarbij het nog eenvoudig is om persoonsgegevens onversleuteld mee te nemen op bijvoorbeeld een usb-stick. Daarnaast worden de gegevens gemaskeerd, zodat een onbevoegde niet de echte informatie te zien zal krijgen, maar nepgegevens’, aldus Frank Rakké, business unit manager security & data bij Ingram Micro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-02T15:23:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.