Jos Ouwerkerk is nieuwe directeur Capestone

Jos Ouwerkerk wordt per 1 maart de nieuwe managing director van Capestone en Comgate. Hij volgt Boban Vukicevic op, die ruim zes jaar directeur was van de 4G-distributeur en IoT-connectiviteitsspecialist in Nieuwegein. Hij zet zijn carrière buiten Capestone voort.

Vukicevic zal zich buiten Capestone blijven bezighouden met IoT: ‘Na bijna zeven jaar bouwen was voor mij de tijd aangebroken om het stokje door te geven. Ik heb alle vertrouwen in de basis die er gelegd is en in de kennis en kunde van Jos en de medewerkers van Capestone/Comgate om het bedrijf succesvol verder uit te bouwen.’

Nieuwe verkoopkanalen

"We hebben de ambitie om ons partnerkanaal verder te vergroten door enerzijds onze activiteiten in Europa uit te breiden en anderzijds nieuwe verkoopkanalen op te zetten.'"

Jos Ouwerkerk werkte eerder bij Telecombinatie en Dean One. Het afgelopen jaar was hij al verantwoordelijk voor het commerciële beleid van Capestone en vanaf 1 maart gaat hij leiding geven aan het bedrijf.

Ouwerkerk: ‘We willen onze resellers nog beter van dienst zijn door onze services naadloos aan te laten sluiten op hun dienstverlening richting de eindgebruiker. Anderzijds hebben we de ambitie om ons partnerkanaal verder te vergroten door enerzijds onze activiteiten in Europa uit te breiden en anderzijds nieuwe verkoopkanalen op te zetten.'

5G en IoT

De kersverse directeur geeft aan dat Capestone veel kansen ziet in de migratie van 4G naar 5G. Ook richt de onderneming zich op nieuwe verticale markten. ‘Denk hierbij aan de maritieme sector en de energiemarkt, beide marktsectoren waar mobiele internetoplossingen veel toegepast worden. Hier kunnen ze onze oplossingen gebruiken voor het opzetten van hun mobiele internetinfrastructuur en het ontsluiten van data uit allerlei devices naar een cloud omgeving.

Tot slot geeft Ouwerkerk aan dat hij het portfolio wil aanpassen van een zuiver distributie- naar value add-portfolio. ‘We focussen ons steeds meer op het leveren van managed services, bestaande uit de mobiele hardware, connectiviteit en de technische support aan de partner en klant. Denk hierbij aan IoT-data-abonnementen gebaseerd op de eSIM en technische support- en dienstverlening bij projecten. Hier willen we verder op bouwen, we willen een aanzienlijk deel van onze toekomstige omzet halen uit recurring business. Dit wordt voor ons een zeer belangrijke pijler’, besluit hij.

Capestone is distributeur van mobiele internetoplossingen zoals 4G routers, waaronder industriële routers en IoT-routers. Verder levert het bedrijf telefoons en gps-trackers. De onderneming, opgericht in 2009, is gevestigd in Nieuwegein.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-22T14:09:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.