T-Mobile en Chinese smartphonemaker Oppo samen in 5G

samenwerking

Telecomaanbieder T-Mobile gaat de Chinese smartphones Oppo aanbieden. Ook willen ze zich richten op 5G in Nederland. Eerder dit jaar presenteerde Oppo al zijn eerste 5G-smartphone, terwijl T-Mobile naar eigen zeggen hard werkt aan de voorbereidingen van de uitrol van 5G in 2020.

Oppo en T-Mobile delen naar eigen zeggen de ambitie om 5G zo snel mogelijk toegankelijk te maken in Nederland. Vorige week werd Oppo’s 5G smartphone officieel goedgekeurd voor de Europese markt, met de ontvangst van het 5G CE-certificaat. Daarnaast kondigde het bedrijf onlangs het ‘5G Landing Project’ aan, waarmee de implementatie van 5G-producten en -services wordt gepromoot. T-Mobile is op zijn beurt volop bezig met de voorbereidingen voor de uitrol van een landelijk dekkend 5G netwerk in 2020. Beginnend met de gemeente Den Haag, die als eerste Nederlandse stad volledig zal overgaan op 5G en waar al meerdere T-Mobile pilots zijn gestart.

Toestel klaar voor 5G

Onno Rip, directeur consumentensales & terminals T-Mobile: ‘Oppo is actief op de wereldwijde smartphonemarkt. Zij hebben laten zien dat ze willen groeien in de Europese markt en wij hebben vertrouwen in de ambities van het bedrijf. Nog een reden waarom wij als provider Oppo graag aan ons merk verbinden, is dat zij toestellen produceren die klaar zijn voor de komst van 5G. Dat sluit goed aan bij onze ambitie om volgend jaar 5G landelijk uit te rollen. Samen zorgen we ervoor dat zowel de toestellen als het netwerk klaar zijn voor 5G.’

Haken en ogen rond 5G

Hoewel veel steden en bedrijven over willen op 5G, verloopt volgens veel partijen een en ander nog niet van een leien dakje. Zo stelden rapporteurs in een rapport in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat bij de aankomende veiling van 5G-frequenties telecomaanbieders niet alleen aan geografische eisen moeten voldoen, maar ook een minimale mobiele datasnelheid moeten kunnen garanderen. Alleen hierdoor kan Nederland volgens hen op het gebied van mobiel internet koploper blijven. Eerder waarschuwde brancheorganisatie Fiber Carrier Association (FCA) dat de landelijke uitrol van 5G onzeker is door gaten in onze glasvezelinfrastructuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-25T15:06:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.