Software as a Service neemt vlucht

Software as a Service (SaaS) is in 2011 doed voor zo'n 25 procent van de bedrijfssoftware, voorspelt Gartner naar aanleiding van onderzoek. In 2005 was dat nog 5 procent.

SaaS is gehoste software, gebaseerd op een enkele set algemene code en datadefinities die bijeen worden gebracht in een 1-naar-veel model naar alle gecontracteerde klanten op basis van betaling naar gebruik.

“Software as a Service werd een levensvatbaar model in de jaren 2000 tot 2003, waarbij de leveranciers vaak functionaliteit leverden die ‘wel werkte’. SaaS en het oplossen van bedrijfscomplexiteit werden niet in samenhang gezien met elkaar. Dit is nu duidelijk aan het veranderen”, zegt Robert DeSisto, analist bij Gartner. “De trend is nu dat aanbieders van SaaS hun softwarefunctionaliteit verbeteren en zorgen dat bedrijven de programmatuur beter kunnen afstemmen om te voldoen aan hun bedrijfseisen.”

De adoptie van SaaS is zeer verschillend per marktsegment. Zo’n 8 procent van de omzet in de crm-markt kwam in 2005 uit SaaS. Volgens Gartner komt dat dit jaar uit op zo’n 12 procent. Andere markten, zoals erp en supply chain management zien slechts een gebruik van 4 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-29T10:54:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.