Dell krijgt geen cloud-patent

Dit artikel delen:

Dell krijgt zijn aanvraag voor een patent op cloud computing er niet zomaar door bij het Amerikaanse patentenbureau. Die organisatie, die eerder al omstreden patenten heeft toegekend, weigert Dells claim in behandeling te nemen.

Pc-producent Dell krijgt geen patent op cloud computing. Het bedrijf heeft begin deze maand een aanvraag daarvoor ingediend. Het Amerikaanse patentenbureau weigert nu die aanvraag op te nemen in de normale procedure voor behandeling en eventuele goedkeuring.

Generiek

Het bureau verklaart dat cloud computing een algemene term is waarop dus geen patent valt te verlenen. Het is een generieke uitdrukking en daardoor ongeschikt om te dienen als een duidelijke, gepatenteerde term voor de diensten die de aanvrager biedt, aldus de verklaring van het patentenbureau. Dell omschrijft cloud computing in zijn aanvraag als 'fabricage op maat van hardware voor gebruik in datacenters en grootschalige computingomgevingen voor gebruik door anderen'.

De aanvraag van Dell had eerst al wel de fase van 'notice of allowance' bereikt. Dat wil zeggen dat het al de procedurele fase was gepasseerd waarin een patentaanvraag aangevochten kan worden. Het patentenbureau hoeft de aanvraag dan alleen nog zelf te onderzoeken en kan de aanvraag vervolgens simpelweg goedkeuren. Of alsnog afkeuren dus.

Formeel is Dells aanvraag nu weer in de onderzoeksfase. De pc-producent heeft nu nog de mogelijkheid om een herziening in te dienen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het betreft een merknaam depot en geen octrooi (patent). De verwarring komt waarschijnlijk omdat het USPTO (US Patent and Trademark Office) naast octrooien ook merken registreert.

In NL is dit gescheiden tussen het Octrooicentrum en het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE).

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-18T10:46:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.