CA breidt cloudaanbod uit via grote overname

man cloud laptop kantoor

De Amerikaanse leverancier van beheersoftware CA koopt voor 350 miljoen dollar branchegenoot Nimsoft. Dat bedrijf levert software voor monitoring van ict-systemen en ict-infrastructuren op afstand. De overname past in de plannen van CA om zich te positioneren als leverancier van clouddiensten. Naar verwachting zullen alle 120 medewerkers van Nimsoft in dienst treden bij CA. CA verwacht de overname voor het einde van maart 2010 af te ronden.

Nimsoft levert monitoring- en rapportage-software die integreert met zakelijke Google Apps en webdiensten van leveranciers als Amazon en Salesforce.com.

CA wil zijn aanbod van beheerssoftware uitbreiden naar dienstverlening via het web. Het richt zich zowel op bedrijven als overheden. Het bedrijf kocht het afgelopen jaar verschillende bedrijven om die strategie uit te voeren. Het lijfde opeenvolgend Cassatt, netQoS en Oblicore in. In februari 2010 nam het voor een onbekend bedrag de leverancier van  cloudmanagementsoftware 3Tera over. Dat bedrijf levert cloud-managementsoftware die als licentie wordt aangeboden en waarmee een eigen clouddienst vanuit een datacenter kan worden opgebouwd. Met zo een dienst is het mogelijk om via het web applicatie-infrastructuren te ontwerpen, ontwikkelen en in te schakelen.

Het zal CA nog wel wat moeite kosten om alle nieuwe diensten aan de man te brengen. Het bedrijf publiceerde onlangs gegevens van een internationaal onderzoek onder vijfhonderd bedrijven. Daaruit blijkt dat 72 procent van de ondervraagden overweegt clouddiensten af te nemen of daar mee bezig is. 71 procent van de ondervraagde bedrijven is nog niet geheel overtuigd van de meerwaarde van clouddiensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wij zitten echt niet te wachten op een wolk! Vooral niet van CA met Backup software die niet deugt!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-12T08:58:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.