Exact Online gaat Turkse markt op via Triodor

De bedrijfssoftwareleveranciers Exact en Triodor hebben een joint-venture gesloten voor de verkoop van Exact Online in Turkije. Triodor, dat vestigingen heeft in Amsterdam en Istanbul, helpt de softwareleverancier uit Delft met het op de markt brengen van die software in Turkije. Dat is het eerste land buiten de Benelux waar de webversie van de bedrijfssoftware voor het mkb op de markt wordt gebracht.

Het softwarepakket is in samenwerking met Turkse accountants en banken aangepast aan de in Turkije geldende wet- en regelgeving voor ondernemers. De software is deels ontwikkeld in het ontwikkelcentrum van Triodor in Istanbul.

Turkije is een proeftuin voor de uitbreiding van Exact Online naar nieuwe markten in het buitenland. De leverancier kiest voor dat land omdat het bedrijfsleven daar grotendeels bestaat uit middelgrote en kleine bedrijven. Daarnaast is de economie van het land in opkomst en de softwareleverancier verwacht dat jonge hoogopgeleide ondernemers kiezen voor Exact Online omdat er verder in het land nauwelijks online boekhoudpakketten van andere leveranciers beschikbaar zijn.

Triodor wordt geleid door de uit Turkije afkomstige Nederlander Atilla Aytekin. Hij verkocht in de jaren negentig software van Baan in zijn geboorteland en ontwikkelt met zijn bedrijf software voor melkrobots van Lely, leverancier van producten voor de veehouderij. 

Kennis van Turkije

Rajesh Patel, ceo van Exact: 'Samenwerken met een partij die de Turkse markt goed kent is een groot voordeel. Met Triodors kennis van de Turkse taal, gebruiken  en ondernemerschap kunnen we de markt efficiënt benaderen.'

Exact besteedt steeds meer aandacht aan de verkoop van software aan het mkb. Het bedrijf heeft  moeite om licenties te verkopen aan nieuwe grote klanten. Begin 2010 kwam tachtig procent van de licentieomzet van bestaande grote klanten, dat gaat met name om Exact Synergy. De leverancier vindt naar eigen zeggen wel gemakkelijk nieuwe klanten voor Exact Online. Het bedrijf maakte begin 2010 bekend dat het aantal abonnementen voor die software in 2009 met veertig procent is gestegen tot 12.500.

Eind 2009 breidde de leverancier de browserondersteuning van de software uit zodat het pakket naast Internet Explorer ook via Safari en Firefox wordt ondersteund.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-12T08:15:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.