VMware lokt gebruiker over cloud-drempel

Dit artikel delen:

Virtualisatieleverancier VMware komt met nieuwe producten en diensten om organisaties over de cloud-drempel te halen. Het nieuwe aanbod ondersteunt een hybride cloud-model, waarbij organisaties private en publieke clouds volgens VMware 'naadloos' kunnen combineren.

Het nieuwe aanbod helpt volgens de virtualisatieleverancier bedrijven en overheden 'bij de transformatie van 'IT als een kostenpost', naar een meer zakelijk georiënteerd IT-as-a-service-model.' Dat kondigde de virtualisatieleverancier aan op zijn jaarlijkse VMworld 2010-conferentie in San Francisco.

VMware vCloud Director vormt een aanvulling op de mogelijkheden voor bronnenbeheer van vSphere. Met dit product kunnen kunnen cloud providers ‘virtuele datacenters' creëren. Binnen die datacenters kunnen klanten via zelfbediening rekenkracht-, netwerk- en opslagbronnen aankopen, inclusief voorgedefinieerde beheerrichtlijnen, SLA's en prijzen.

Beveiliging voor de cloud

Het bedrijf introduceert daarnaast een beveilgingsproduct specifiek voor gevirtualiseerde en cloud-omgevingen. vShield houdt rekening met het 'dynamische karakter van cloud-omgevingen' en biedt onder meer firewall- en VPN-functionaliteit.

Daarnaast komt de virtualisatieleverancier met een dienst die de aarzeling weg moet nemen, die veel bedrijven nog voelen om de cloud te betreden: onder de naam VMware vCloud Datacenter Services biedt de leverancier in samenwerking met service providers, 'hybride' cloud-rekencapaciteit aan bedrijven. Die kunnen hun taken zo volgens VMware gemakkelijk 'verschuiven van hun private cloud naar de compatibele publieke cloud en weer terug'. Daarnaast biedt het bedrijf cloud-adviesdiensten onder de naam vCloud Consulting Services.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Waarom zouden gebruikers dit willen, VMware biedt geen producten aan zoals Microsoft's BPOS. Wat moet de klant dan in de private/public cloud stoppen en is VMware's dan een blanco stukje cloud wat naar eigen inzicht is in te vullen. Waar haalt men dan weer het voordeel vraag ik me van af, het niet hebben van hardware in huis? Ze zijn naar mijn idee te laat in dit hele cloud gebeuren gestapt. Van zimbra horen we nog steeds te weinig, terwijl tegen Microsoft BPOS's nauwelijks nog op te concurreren valt als het gaat om kostprijs, onderhoud licenties en ga zo maar door. Microsoft Intune idemditor, online WSUS, remote tool, virusscanner en misschien nog wel het mooiste een Windows 7 licentie voor 11 dollar per maand. Ben absoluut niet pro-ms, maar ik zie VMware hier weinig tegen doen.

@Loewie: Vanuit gaande dat je allemaal relatieve punten aanhaalt hier, als je serieus bent ga je toch niet voor je cloud oplossing bij Microsoft aankloppen?

Zij zijn groot geworden met fat clients. Kijk naar hun kwartaalcijfers en die geven aan dat fat clients nog steeds primair voor brood op de plank zorgt bij Microsoft.

Hun strategie kan alleen 'embrace and destroy' zijn hier en wie dus voor hun oplossing kiest wat betreft cloud is geld aan het weggooien.

Straks als de cloud hype weer voorbij is, kwijnt de service van Microsoft ook weg en zijn we weer terug bij fat clients, Microsoft een stuk rijker en de domme klant een stuk armer.

@Loewie.
VMware hoopt dat je weet wat je in de private en public clouds gaat stoppen. Als je dat niet weet kunnen ze je helpen met hun vCloud consulting services. MS lijkt inderdaad makkelijker maar als je niet uitkijkt heb je alleen MS technologie in je clouds zitten. Je wordt dat beperkt in de keuzes voor technologie die je wilt draaien in je clouds.

@Adviseur:

En VMware is zeker geen vendor lockin? probeer maar eens VMware view op iets anders dan VMware VSphere te draaien...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-01T08:26:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.