Getronics levert online werkplek TNT Post

Postbedrijf TNT Post heeft een vijfjarig contract gesloten met ict-dienstverlener Getronics voor de levering en het beheer van online werkplekken. Het gaat om de kantoorsoftware voor 13.000 medewerkers in Nederland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Er zijn geen financiële details van de overeenkomst bekendgemaakt.

Het beheer van de werkplekken bij het postbedrijf was eerder in handen van de ict-afdeling van TNT post. Het is op dit moment niet bekend of er personeel overstapt van het postbedrijf naar de ict-dienstverlener.

Bij de Workspace Online werkplek van Getronics wordt betaald voor de werkelijke afgenomen functionaliteit per gebruiker. Zo kan het postbedrijf, dat zich in een reorganisatie bevindt, kosten besparen.

'1000 euro per werkplek'

Voormalig ict-directeur Hennie Wesseling vertelde in 2009, kort voor zijn vertrek bij TNT, dat postmedewerkers de dienstverlening van de eigen ict-afdeling waarderen met een 7,8. Hij zei toen: 'Zulke hoge rapportcijfers halen commerciële bedrijven vaak niet. Gemiddeld kost een werkplek bij ons duizend euro per jaar, tegen tweeduizend euro bij marktpartijen.' In 2010 nam Marcel Krom de taken over van Wesseling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-05T14:08:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.