CeBIT 2011

Athena: cloud versterkt vraag naar thin clients

De Nederlandse thin client-leverancier Athena merkt dat dit jaar dat onder de bezoekers van de ict-beurs CeBIT 2011 meer interesse is voor thin clients. Volgens Hans de Vries, directeur van Athena, hebben organisaties deze interesse door de komst van cloudiensten, zoals software as a service (SaaS) van Microsoft of Google. Computable sprak op de stand van Athena met de directeur en maakte een videoverslag.

Athena, dat al meer dan tien jaar bestaat, levert diverse soorten thin clients voor de Noord-Europese markt. Volgens Athena-directeur Hans de Vries hebben steeds meer ict-beslissers interesse in thin client-producten. Dat heeft volgens De Vries  te maken met de komst van clouddiensten, bijvoorbeeld software as a service-producten als Microsoft Office 365 en Google Apps. Deze toepassingen worden niet meer uit serveromgevingen aangeboden, maar vanuit de cloud. De thin clients zorgen ervoor dat de diensten snel op de desktop worden aangeboden. De thin clients worden onder andere ingezet in kantoren, ziekenhuizen en bedrijven uit de industrie.

Besparen op energiekosten

Athena werd in de jaren negentig opgericht en sloot in de zomer van 1999 de poort. De rechten, het product, de voorraad en een deel van de medewerkers werden overgenomen door Acropolis, een bedrijf van Hans de Vries. Gek genoeg steeg daarna de vraag naar Athena's thin clients. Op dit moment is er veel interesse van Nederlandse en Duitse gebruikers, aldus De Vries. ‘Thin clients kunnen tegenwoordig de prestaties van pc's ervaren. Daarnaast besparen thin clients op energiekosten.'

Video-interview met Athena-ceo Hans de Vries

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-03T11:15:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.