Dell komt met cloud-certificering voor partners

Dell introduceert een Cloud Services & Solutions-certificering voor channelpartners die deelnemen aan het PartnerDirect-programma. Deze certificering stelt partners in staat om klanten cloud-diensten en -oplossingen aan te bieden die gebaseerd zijn op Dell-technologie en eigen ict-diensten.

Veel organisaties worstelen met complexe automatiseringsplatforms die hun capaciteitslimiet hebben bereikt, onvoldoende worden benut, waardevolle ruimte binnen het datacenter innemen, veel stroom en koeling vereisen en moeilijk te beheren zijn.

‘Organisaties van alle omvang zijn op zoek naar cloud computing-oplossingen die hen in staat stellen om efficiënter te werken en hun zakelijke doelstellingen te realiseren', zegt Jeroen Hagen, channel director Northern Europe bij Dell. ‘We hebben een certificeringstraject ontwikkeld dat zich kenmerkt door keuzevrijheid en flexibiliteit en partners in staat stelt om klanten aanzienlijke meerwaarde te bieden. We hebben tijd noch moeite bespaard om grondig inzicht te krijgen in de cloud-oplossingen die onze partners nodig hebben om de markt optimaal te kunnen bedienen.'

Na Amerikaanse partners komen nu ook Europese partners hiervoor in aanmerking, onder andere in Nederland en België. Binnenkort zullen partners in alle andere delen van de wereld volgen. Het certificeringstraject vormt het resultaat van een maandenlange intensieve samenwerking tussen Dell, partners en brancheanalisten. Dell wil op deze manier waarborgen dat het certificeringstraject voldoet aan de vereisten van uiteenlopende typen cloud-oplossingen, zonder voor onnodige complexiteit te zorgen.

De Cloud Services & Solutions Certification omvat drie categorieën leveranciers van cloud-diensten en -oplossingen:

- Cloud Builder - dit type partner voorziet klanten van alle diensten die nodig zijn voor het ontwerpen en opzetten van een cloud-infrastructuur.
- Cloud Provider - dit type partner is exploitant van een cloudgebaseerd networking operating center (NOC) dat met behulp van technologie van Dell cloud-diensten levert als infrastructure as a service (IaaS), platform as a service (PaaS) en software as a service (SaaS).
- Cloud Service Enabler - dit type partner treedt op als integrator of intermediair. Deze partners bepalen de beste selectie van cloud-technologieën en -diensten en dragen zorg voor de beveiliging en integratie. Ze beheren de resulterende cloud namens de klant op basis van een reeks van managed services.

Gecertificeerde (Preferred- of Premier-) partners komen in aanmerking voor speciale prijzen en voordelen. Partners die cloud-diensten en -oplossingen aan hun klanten aanbieden of dat wensen te doen, kunnen profiteren van aanvullende voordelen, zoals:

- voorkeurstoegang tot het huidige en toekomstige aanbod van cloud-diensten en -oplossingen van Dell;
- aantrekkelijke financieringsopties waarmee zij klanten alternatieve betalingsmogelijkheden kunnen aanbieden;
- deelname aan cloud-gerichte marketingcampagnes en financiële steun voor gezamenlijke marketingcampagnes;
- opname in het ‘partner to partner'-netwerk: partners worden vertegenwoordigd als Certified Cloud Services & Solutions-leverancier in de tool Find-A-Partner;
- de mogelijkheid om samen met de account-teams van Dell in te springen op zakelijke kansen via de tool Find-A-Partner.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-13T16:37:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.