SAP rolt nieuwe cloud-strategie uit

Bedrijfssoftwareleverancier SAP komt door de overname van SuccessFactors met een nieuwe cloud-strategie. Er komen vier oplossingen gericht op personeel, geld, klanten en leveranciers. De oplossingen worden geïntegreerd in de erp-software van SAP.

Sinds de overname van SuccessFactors en het afronden hiervan in februari 2012 zijn teams van beide bedrijven direct begonnen met het opzetten van de cloud-strategie. Hierin leverde SuccessFactors zijn eHRM-kennis op het gebied van humen capital management (hcm) en zette SAP zijn kennis in van on demand- en on premise-oplossingen. Dit resulteerde in een nieuwe cloud-divisie waarin inmiddels vijfduizend mensen werkzaam zijn. De nieuwe business unit bedient inmiddels zeventien miljoen klanten en richt zich op vier gebieden om klanten te helpen bij hun bedrijfskritische onderdelen en relaties.

SAP gaat de cloud-oplossingen multitenant aanbieden, waarbij klanten de keuze hebben om de applicaties in hun eigen tempo uit te rollen. De vier oplossingen zijn met elkaar te bundelen en helpen SAP-klanten met het beheer van personeel, geld, klanten en leveranciers.

Employee Central

SAP integreert zijn wereldwijde payroll-oplossing met de belangrijkste hr-oplossing van SuccessFactors en de nieuwe cloud-oplossing krijgt de naam Employee Central van het overgenomen bedrijf mee. De oplossing ondersteunt partners bij hun business process outsourcing-diensten.

Voor grote klanten komt SAP met de Financials OnDemand-oplossing, waarmee de belangrijkste financiële zaken kunnen worden afgehandeld. Deze software wordt geïntegreerd in de Employee Central-oplossing van SuccessFactors. Ook komt SAP met een nieuwe versie van Travel OnDemand waarin meer mobiele toepassingen zijn opgenomen, waaronder het direct doorzenden van uitgaven naar bijvoorbeeld de boekhoudafdeling.

SAP Business Suite

Ook breidt SAP zijn Sales OnDemand-oplossing uit met tools voor marketing, verkoop via een sociaal netwerk, configuratie en personalisatie. Deze cloud-software wordt geïntegreerd met de on-premise software SAP Business Suite, inclusief de SAP Customer Relationship Management (SAP CRM)-applicatie. Daarnaast kondigt SAP de Social Customer Engagement OnDemand-oplossing aan waar via klantinformatie uit sociale netwerken kan worden gehaald.

Tot slot komt SAP met de Sourcing OnDemand-oplossing die de interactie met leveranciers bevordert. De software faciliteert in strategische sourcing en contract lifecycle management. Deze software integreert ook met de on-premise software SAP Business Suite, maar ook met de business networks-oplossing SAP Information Interchange OnDemand. Hiermee is netwerkgebaseerd factuurmanagement mogelijk en kan er informatie uitgewisseld worden met betrekking tot het betalingsproces.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-15T17:21:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.