Gemeente Stein kiest voor Pink Private Cloud

De Limburgse gemeente Stein brengt zijn burgerzakenapplicatie Cipers onder in de private cloud van ict-dienstverlener PinkRoccade Local Government. Deze dienst biedt gemeenten de mogelijkheid hun ict-omgeving of delen daarvan onder te brengen in het datacenter van PinkRoccade Local Government. De ict-dienstverlener zorgt vervolgens voor het beheer. Hierdoor kunnen gemeenten zich volledig richten op hun kernprocessen.

Stein is de zesde Nederlandse gemeente die voor Pink Private Cloud kiest. Eind vorig jaar besloot de gemeente Noordwijk zijn midoffice in de cloud onder te brengen. PinkRoccade Local Government implementeert deze dienst nog deze zomer bij de overige vier gemeenten: Best, Borger, Eijsden-Margraten en Haarlemmermeer.

Door Cipers in de cloud onder te brengen, hoeft Stein niet langer een IBM iSeries-systeem te onderhouden of te investeren in nieuwe hardware. ‘Dit is een eerste stap naar de cloud', zegt programmamanager Dienstverlening Centraal Erik Hoffman van gemeente Stein. Het beheer van de infrastructuur heeft de gemeente inmiddels uitbesteed aan een buurgemeente. Samen met de grote gemeenten onderzoekt de provincie Limburg de mogelijkheden voor het opzetten van een sharedserviceorganisatie. ‘Er zal nog wel wat water door de Maas stromen voordat dat er is.'

Voor de ict'ers bij de gemeente heeft het in de cloud plaatsen van Cipers geen gevolgen. ‘Wij zijn maar met een handjevol mensen. Alle standaard werkzaamheden besteden wij uit. Daarmee krijgen wij de handen vrij om onze eigen projecten te doen, waardoor wij weer efficiënter kunnen werken', zegt Hoffman.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Interessante ontwikkelingen?
Ik vraag me af hoe de privacy en security aspecten zijn geregeld, en uiteraard gegarandeerd!

'Interessant', ik vraag me af hoe dit zich verhoudt tot het bericht van een paar dagen geleden; http://www.computable.nl/artikel/nieuws/infrastructuur/4545139/2379248/pinkroccade-healthcare-stapt-over-op-hpcloud.html

Nu bied HP volgens mij verschillende cloud oplossingen, zowel cloud als dienst als componenenten om een HP based cloud op te zetten. Waar het in het artikel van Pink Healthcare om gaat is niet geheel duidelijk (voor mij).

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-03T10:07:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.