Tie ziet omzet verder groeien

Euro

De beursgenoteerde softwareleverancier Tie in Hoofddorp heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet met 27 procent zien stijgen tot 3,2 miljoen euro, tegen 2,5 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep hield Tie een bescheiden winstje over van 82.000 euro, tegen 10.000 euro een jaar eerder.

Het is voor het vijfde kwartaal op rij dat softwareleverancier Tie een groei van de omzet rapporteert. Twee van de drie markten waarin het bedrijf actief is, laten een goede groei zien. Het gaat om de bedrijfsonderdelen E-commerce en Content Syndication, waar de omzet met respectievelijk 55 en 57 procent steeg. In de markt voor business integration ontwikkelde de omzet zich stabiel.

De omzet uit SaaS-diensten kwam uit op 1,2 miljoen euro, goed voor een aandeel van 37 procent in de totale omzet. Het bedrag ligt 18 procent hoger dan een jaar eerder, toen iets meer dan een miljoen euro uit SaaS kwam. Daarnaast boekt Tie inkomsten uit licenties, waar de omzet met 33 procent opliep tot 239.000 euro.

Tie heeft een goed gevulde orderportefeuille, reden voor het bedrijf extra personeel aan te trekken. Dat is te zien aan de personeelskosten, die in het derde kwartaal een kwart hoger liggen dan in dezelfde periode een jaar eerder. Deze kostenpost liep op van 1,5 miljoen een jaar geleden naar 1,9 miljoen in het derde kwartaal (april-juni 2012).

Franse deurwaarders

Tie-ceo Jan Sundelin voorspelt voor het lopende kwartaal een omzet die minstens 10 procent hoger ligt dan in de dezelfde periode een jaar geleden. ‘Onze SaaS-inkomsten ontwikkelen zich als verwacht, ondanks het verlies van de Franse vereniging van deurwaarders Adec als klant.' Tie vernieuwde eind april 2011 het contract met Adec voor een periode van drie jaar, goed voor inkomsten ter hoogte van een miljoen euro. Op dat moment leverde het bedrijf al tien jaar lang businessintegratiediensten aan de deurwaardersorganisatie.

De recente overname van het Amsterdamse softwarebedrijf Light zal vanaf het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar telkens zo'n 60.000 euro bijdragen aan de omzet.

Juridisch dispuut

Een onzekere situatie levert een juridisch dispuut met het bedrijf Samar van de broer van Tie-ceo oprichter en voormalige ceo Dick Raman. Tie betaalde inmiddels een door de rechtbank toegewezen schadevergoeding van 800.000 aan broer Raman. Daardoor boekte Tie over 2010 verlies.

In het hoger beroep dat Tie tegen deze uitspraak instelde is de uitspraak al enkele keren uitgesteld. Onlangs gebeurde dat op 14 augustus 2012. Een nieuwe datum voor de uitspraak is niet bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

1) De bijdrage van het recent overgenomen kleine bedrijf Light, 7 man, zal het lopende kwartaal, juli/aug/sept aan Saas inkomsten € 60.000 bedragen omdat het bedrijf per 8 augustus is overgenomen dragen twee maanden aan de omzet bij. Voor het volgende kwartaal okt/nov/dec zullen de Saas inkomsten op deze basis € 90.000 bedragen en op jaarbasis € 360.000.
2) naast de Saas inkomsten van € 1,2 mln had TIE in het afgelopen kwartaal € 0,75 mln aan inkomsten uit onderhoudscontracten.
Het aandeel van de omzet van langlopende contracten stijgt de afgelopen kwartalen voortdurend. De kwetsbaarheid van TIE neemt daardoor duidelijk af.
3) TIE rapporteert ieder kwartaal de 3-year contracted value projection (3-ycvp). Dit is de prognose van de opbrengsten uit langlopende contracten rekening houdend met onverwachte beëindiging. De 3-ycvp bedroeg per 1 juli 2012 € 18 mln. Op basis van de netto omzet in 2011 van € 9,5 mln verwacht TIE de komende drie jaar reeds nu bijna tweemaal de omzet van 2011 aan langlopende contracten binnen te hebben.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-17T11:44:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.