Raet ruilt naam Raet Online in voor Youforce

Hr-softwareleverancier Raet biedt vanaf vandaag zijn eHRM-portfolio aan onder de naam Youforce. Tot begin oktober 2013 maken alle Nederlandse klanten van Raet Online de overgang naar het nieuwe Youforce en vanaf dan zal de oude eHRM-portal niet meer benaderbaar zijn. Dan verdwijnt de naam Raet Online dus definitief. Klanten kunnen zelf bepalen wanneer ze de overstap willen maken.

De naam Youforce wordt internationaal door Raet als bedrijfsnaam gebruikt, dit zal voor Nederland niet gebeuren. Een woordvoerder benadrukt dat de naam Raet al bijna vijftig jaar hier gebruikt wordt en dat dit zo zal blijven. Youforce wordt in Nederland alleen als productnaam gebruikt. Volgens Raet sluit de naam Youforce beter aan. Zo verwijst ‘you’ naar de medewerker die centraal staat en verwijst ‘force’ naar het kunnen managen van het personeelsbestand (de workforce). Youforce is software die werkgevers kengetallen en inzicht biedt in de resultaten van het hr-beleid en effecten op de organisatiedoelen. Het portfolio van Youforce ondersteunt daarmee organisaties in hun ‘human capital management’.

Koppelen van hr-data

De Youforce-software biedt bedrijven een volledig pallet aan applicaties die het mogelijk maken hun hr-processen te optimaliseren. De software wordt aangeboden als een dienst (SaaS). De online toegang maakt de hr-software geschikt voor medewerkers om altijd en overal over actuele en nauwkeurige gegevens te beschikken die hun functioneren en werkplezier aangaan. De hr-software maakt het eveneens mogelijk voor managers om te sturen op een efficiënte en effectieve inzet van de medewerkers. Door de online technologie is het relatief eenvoudig de hr-data te koppelen aan andere belangrijke bedrijfsinformatie zoals klanttevredenheid en financiële data.

‘Met Youforce kunnen de personeelsplanning, de productiviteit van personeel en de toenemende aandacht voor talentmanagement, succesvoller worden aangestuurd door de directie’, zegt Raet-ceo Cees van den Heijkant. ‘Voor ons staat de naam Youforce voor de kern van human capital management: de optimale relatie tussen medewerker en organisatie waarbij beide in staat worden gesteld om het beste uit zichzelf te halen.’

Raet gaat internationaal

Eind 2012 maakte Raet bekend dat het de internationale markt betreedt. De eerste buitenlandse vestiging is geopend in Londen. Over de grens presenteerde het softwarebedrijf zich al als Youforce. De internationaliseringsstrategie is ingezet na de overname door investeringsmaatschappij CVC Capital Partners in 2011. Lee Grant, die eerder werkte bij bedrijven als Symantec, C&W en Dell, is aangesteld als directeur Internationaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-13T11:42:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.