Raet opent als Youforce Engels kantoor

Softwarebedrijf begint aan buitenlands avontuur

Dit artikel delen:
Engeland, Houses of Parliament

Het Amersfoortse Raet, leverancier van software voor salaris- en personeelsadministratie, betreedt de internationale markt. De eerste buitenlandse vestiging is geopend in Londen. Over de grens presenteert het softwarebedrijf zich als Youforce. De internationaliseringsstrategie is ingezet na de overname door investeringsmaatschappij CVC Capital Partners in 2011. Lee Grant, die eerder werkte bij bedrijven als Symantec, C&W en Dell, is aangesteld als directeur Internationaal.

Net als Raet biedt Youforce een geïntegreerde totaaloplossing, gebaseerd op het Software as a Service (SaaS)-concept. De oplossing bestaat uit modules als talentbeheer, successieplanning, werving & selectie, flexibilisering van arbeidsvoorwaarden, opleidingen & trainingen, roosterplanning, strategische personeelsplanning, performance management en verzuimbeheer.

Raet heeft de ambitie om internationaal uit te breiden. Bestuursvoorzitter Cees van den Heijkant zegt hierover: 'Wij zien een wereldwijde trend in het toenemend belang van personeelszaken binnen de ondernemingsstrategie van organisaties. Dit evolueert in de richting van 'human capital management', waar de productiviteit van personeel, personeelsplanning en talent management op succesvolle wijze moet worden vertaald naar betere sturingsmechanismen en ‘key performance indicators' in organisaties.'

Over het Kanaal

De keuze om voor de opening van het eerste buitenlandse kantoor naar Engeland over te steken heeft te maken met de gefragmenteerde markt voor human resources-oplossingen, terwijl er een volwassen vraag bestaat naar moderne applicaties met bewezen effecten op de bedrijfsresultaten, aldus Raet. Het bedrijf richt zich niet alleen op nieuwe, lokale klanten, maar ook op bestaande internationaal opererende klanten in Nederland.

Bij Raet werken zo'n negenhonderd man. Het softwarebedrijf heeft een omzet van 134 miljoen euro (juni 2011-juni 2012). Raet zegt circa 12.500 klanten te bedienen, waarbij omgerekend diensten worden geleverd aan in totaal 1,7 miljoen werknemers in Nederland.

Youforce

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-26T10:30:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.