WideXS breidt cloudcapaciteit uit met NexentaStor

Cloudservers

Leverancier van software defined storage (sds)-oplossingen Nexenta Systems maakt bekend dat de in Amsterdam gevestigde hosting- en cloudprovider WideXS een platform voor cloudstorage op basis van NexentaStor heeft geïmplementeerd. De capaciteit van dit platform zal binnenkort worden uitgebreid van 32 TB naar 128 TB.

WideXS levert gehoste oplossingen aan Nederlandse internet- en mediabedrijven. In de hostingfaciliteiten van het bedrijf worden terabytes aan data beheerd. Het is van cruciaal belang dat de storagesystemen 24 uur per dag, zeven dagen per week prestaties van grootzakelijke kwaliteit leveren. WideXS was op zoek naar een nieuw storageplatform dat even flexibel als schaalbaar was en een einde zou maken aan de eilandjes van legacy storagecapaciteit die na verloop van tijd binnen de infrastructuur waren ontstaan.

Capaciteit uitbreiden

‘Het beheer van de uiteenlopende storagesystemen werd met de dag complexer en dreigde ons boven het hoofd te groeien’, zegt Peter Bosgraaf, lead architect bij WideXS. ‘We gingen daarom op zoek naar een storageoplossing waarmee we onze huidige capaciteit konden uitbreiden en onze legacy storagesystemen konden migreren. Onze keuze viel op NexentaStor vanwege de krachtige prestaties en schaalbaarheid en de betrouwbare reputatie die de oplossing van Nexenta geniet. De open infrastructuur stelt ons in staat om op kostenefficiënte wijze in onze opslagbehoeften te voorzien en tot ver in de toekomst ondersteuning te bieden voor verdere groei. NexentaStor biedt ons een niveau van flexibiliteit waar legacy systemen simpelweg niet aan kunnen tippen.’

Na een marktevaluatie waarbij oplossingen van onder meer NetApp, EMC en Tintri de revue passeerden, koos WideXS uiteindelijk voor NexentaStor. Deze oplossing draait inmiddels op een Dell PowerEdge R720 rack server met solid state drives van STEC. Wide XS maakt gebruik van thin provisioning om optimaal te kunnen profiteren van de prestatie- en capaciteitsvoordelen die de NexentaStor-omgeving te bieden heeft.

Groeiende datavolumes ondervangen

Bosgraaf: ‘We waren enorm onder de indruk van de snelheid van het systeem, dat gebruikmaakt van standaard Intel-hardware. Hetzelfde geldt voor de high availability die het platform van Nexenta biedt. Onze systemen moeten 100 procent van de tijd beschikbaar zijn om klanten het juiste serviceniveau te kunnen bieden. We zijn dan ook verheugd dat Nexenta ons heeft geholpen om een einde aan onze kopzorgen te maken. Een ander voordeel is dat we de oplossing met betaalbare hardware kunnen opschalen. Daarmee kunnen we de toekomstige investeringen in storagecapaciteit in de hand houden en desondanks de groeiende datavolumes ondervangen.’

NexentaStor biedt ondersteuning voor branchestandaard hardwareoplossingen en biedt organisaties oplossingen voor gegevensopslag. Daarbij kunnen zij profiteren van onder meer inline deduplicatie, onbeperkte snapshots en cloning, ondersteuning voor bestanden met een onbeperkte omvang en high availability. De functionaliteit van NexentaStor integreert met verschillende virtualisatiebenaderingen, zelfs in omgevingen die met oplossingen van verschillende leveranciers zijn gevirtualiseerd. NexentaStor is in staat om pools van opslagbronnen te creëren op basis van elke combinatie van storagehardware, met inbegrip van solid state drives. De oplossing biedt daarnaast integrale data-integriteit, geïntegreerde zoekfunctionaliteit en een inline virusscan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-22T10:38:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.