Main Capital verkoopt Iaso aan GFI Software

Overname

Investeerder Main Capital Partners heeft voor een onbekend bedrag samen met de overige aandeelhouders het Nederlandse cloudstoragebedrijf Iaso International verkocht aan SaaS-leverancier GFI Software. In maart 2010 ontving Iaso een groeikapitaalinjectie van ongeveer twee miljoen euro vanuit de tweede investeringsronde van Main Capital. De investeerder heeft in drie jaar tijd vele malen de kostprijs van Iaso terugverdiend. Main Capital omschrijft de verkoop als ‘een double-digit miljoenentransactie’.

GFI Software is een internationaal SaaS-bedrijf dat cloudoplossingen en -diensten levert gericht op collaboration, netwerkbeveiliging, monitoring en archivering aan meer dan tweehonderdduizend midden- en kleinbedrijven wereldwijd. Iaso International heette voorheen Iaso Backup Technology en levert zijn softwareoplossingen wereldwijd aan ongeveer vijfhonderd partners en resellers. GFI gaat Iaso’s technologie integreren in zijn cloudoplossingen, die door ongeveer vijfduizend partners wereldwijd verkocht worden.

Gegroeid als softwareonderneming

In 2010 investeerde Main Capital in Iaso en werd het model van het bedrijf omgevormd van licenties naar een SaaS-model. Main Capital had ongeveer een derde belang in Iaso. Het management had een fors belang en ook zaten er nog wat onbekende partijen in. ‘Deze acquisitie is belangrijk voor de toekomstige ontwikkeling van Iaso omdat het aansluit op de strategieën van GFI’, zegt Iaso-ceo Rene Oldenbeuving. ‘Dankzij de strategische input van Main Capital is Iaso gegroeid als softwareonderneming.’

‘Iaso heeft zich ontwikkeld tot een goed gepositioneerd cloudbedrijf met een zeer schaalbaar businessmodel, dat op internationaal vlak kan concurreren met de grotere softwareondernemingen’, zegt Main Capital-partner Pieter van Bodegraven. ‘We hebben Iaso in het vizier van strategische partijen weten te krijgen. Dat is dan ook onze doelstelling, om kleinere softwarebedrijven naar een hoger niveau te tillen. De Nederlandse softwaresector is belangrijker en groter dan menigeen zich realiseert.’

Na de verkoop van Iaso International heeft Main Capital nog verschillende andere bedrijven in portfolio. Dit zijn Connexys, Dutch FilmWorks, EuroSystems, SecondFloor, Sharewire, Sofon, VisionWaves en Zetacom.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-24T16:43:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.