Vanenburg start joint-venture voor e-facturen

Vrouw facturen e-facturering

De softwareleverancier Vanenburg Software in Putten start een joint-venture met Lansigt Accountants in Alphen aan den Rijn op het terrein van e-facturen. De gemeenschappelijke dochteronderneming eVerbinding biedt ondernemers in het midden- en kleinbedrijf een cloudplatform voor het elektronisch versturen van facturen.

Vanaf oktober 2013 kunnen de eerste geïnteresseerde ondernemers gebruikmaken van deze dienst, die wordt aangeboden vanuit het boekhoudpakket dat de ondernemer al gebruikt. ‘Daarin wordt een extra knop toegevoegd: versturen met eVerbinding. Het versturen is net zo makkelijk als het printen van een factuur’, zegt Harold Nelissen, die vanuit Vanenburg Software het project leidt.

Voor elke elektronische factuur die met succes wordt verstuurd, ontvangt eVerbinding een kleine betaling. Daarvan wordt een deel afgedragen aan de leverancier van het boekhoudpakket. Die is overigens zelf verantwoordelijk voor de koppeling van zijn software met e-Verbinding. ‘Wij hebben een verlanglijstje met honderd potentiële partners’, vertelt Nelissen. Het gaat om leveranciers voor het midden- en kleinbedrijf. Met de leveranciers Muis Software en Accept Automatisering zijn inmiddels contracten hiervoor getekend.

Ook met de dienstverlener SRA, die 370 aangesloten accountants ondersteunt, wordt gesproken over samenwerking. Door aansluiting van hun software op eVerbinding kunnen zij de elektronisch verstuurde facturen realtime in de boekhouding van hun klanten verwerken, zegt Nelissen. ‘Daardoor kunnen zij hun klanten beter adviseren, op basis van altijd actuele cijfers.’

Afhandeling

Voor de aangesloten ondernemers biedt het elektronisch factureren als voordeel dat zij de afhandeling van de factuur kunnen blijven volgen. Zo zien zij of de ontvangende partij de factuur heeft ontvangen en geaccepteerd. Door het aansluiten van een grote kredietbeoordelaar wil eVerbinding ondernemers ook inzicht geven in de kredietwaardigheid van hun debiteuren. ‘Daarover zijn wij nu in gesprek’, zegt Nelissen.

eVerbinding zal ook beschikbaar zijn als zogeheten ‘freemium’-dienst, waarbij ondernemers gratis gebruik kunnen maken van het factuurtemplate. Het versturen van facturen als pdf-bestand is daarbij gratis. Pas wanneer er extra functionaliteit wordt geleverd, zoals het rechtstreeks opnemen in de boekhouding van ondernemer of klant, moet er worden betaald.

Collabrr

Aan de plannen voor eVerbinding is twee jaar gewerkt, het afgelopen jaar hebben de onderneming en de software pas echt vorm gekregen, vertelt Nelissen. De basis van de clouddienst is het sociale samenwerkingsplatform Collabrr van Vanenburg Software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-23T10:00:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.