Cloudvoorloper verdient dubbele van concurrent

Investeren in cloud computing

Eén op de vijf organisaties weet met cloud computing dubbel zoveel omzetgroei te behalen als hun concurrenten. Ook halen voorlopers in de cloud bijna 2,5 keer zoveel winstgroei. Deze conclusies volgen uit een internationaal onderzoek van IBM en Oxford Economics naar cloudtechnologie onder 802 beslissers en gebruikers.

Van de voorlopers gebruikt 66 procent cloud computing om de band tussen it en de business te versterken. Het percentage beslissers binnen het topkader die het strategische belang van cloud voor hun organisatie erkennen, is verdubbeld van 34 procent naar 72 procent. Zij gaan hiermee hun it-collega's (58 procent) ruimschoots voorbij.

Veranderende klantbehoeften

Voorlopers zijn 117 procent meer geneigd cloud te gebruiken om data-driven beslissingen mogelijk te maken en 79 procent meer geneigd om cloud in te zetten om de expertise door het hele ecosysteem te ontsluiten. De meerderheid van de voorlopers gebruikt cloud om de integratie van mobiele technologie, social media, analytics en big data te bevorderen. Voorlopers in cloud hebben een 136 procent grotere kans om klantrelaties opnieuw vorm te geven door sneller in te spelen op ontwikkelingen in de markt of veranderende behoeften van de klant.

Uit de aanbevelingen van het onderzoek komt naar voren dat organisaties hun investeringen in cloud dienen op te schroeven, met name binnen de gebieden waar ze zich kunnen onderscheiden van de concurrent. Naar verwachting zal de markt voor publieke clouddiensten in 2017 een omvang van ongeveer 177 miljard euro (244 miljard dollar) bereiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik heb het rapport gelezen en als de bepaling van competitive advantage goed is uitgevoerd kun je mogelijk deze conclusies trekken.

Belangrijkste stukje vond ik dit:

Foreshadowing: Where leaders are taking their clouds Pacesetters say the top three most valuable capabilities in their “cloud of the future” would be:
• Product/service building blocks: Easy-to-assemble industry or business service components they can use to construct new products or services.
• (Even bigger) big data: Access to– and management of – vast data stores they can’t get to now. They’re not alone here; this is actually a top pick across all three groups.
• Industry-specific platforms: Cloud platforms with applications and computing environments designed specifically for their industry.

Het tweede punt vind ik erg interessant. Big data werd tot nu toe vaak verbonden met het managen van eigen ongestructureerde en gestructureerde data. De behoefte om juist data van anderen te betrekken is blijkbaar erg groot en ik merk dat ook in gesprekken met klanten.

@Leen

Ik heb rapport niet gelezen, ik baseer me op artikel waarbij ik me niet verbaas over de voordelen van de 'voorloper' omdat dit gewoon een economisch principe is. Zeg maar een soort van piramidespel waar degene die als eerste inzet altijd winst maakt maar wie als laatste instapt vooral de verliezen mag dekken. En als je het over data van anderen hebt ben ik benieuwd in hoeverre straks wetgeving daar een einde aan maakt.

Bij onderzoeken als deze grijp il graag terug naar het boek "How to lie with statistics" van Darell Huff uit 1954.

Als je al voorloper bent is het tamelijk logisch dat je ook sneller kansen creëert. Net zo logisch is het dat men niet over risico’s spreekt maar over kansen. En dat men geïnteresseerd is in het betrekken van andermans data in de Cloud lijkt me voor dit soort ‘vrijdenkende’ (of vooruitstrevende, zo je wilt) bedrijven eveneens voor de hand liggend. Zeker als je data-driven beslissingen neemt.
Kan Computable iets zegen over de aard van de bedrijven waaronder dit onderzoek is gedaan? Dat lijk mij namelijk zeer bepalend voor het succes waar we het in dit artikel over hebben. Link plaatsen mag ook.

@Ewout: ik weet niet of het een economische principe is dat de voorloper voordelen heeft. Men loopt ook grotere risico's. Ik denk dat voorlopers in het algemeen actiever meten of veranderingen wel of niet helpen, terwijl 'achterblijvers' teveel de dagelijkse gang van zaken uitmelken.
@hk: ik bedoel databronnen, dus geen private data van anderen. Zo kun je bij diverse bedrijven geindexeerde nieuwsberichten afnemen inclusief analyses daarop. Dat kun je dan combineren met je eigen data en daaruit informatie ontlenen wat je nog niet eerder had kunnen weten.

Allemaal niet heel nieuw, maar goed dat het eens een keer op een rijtje staat. Link naar rapport (12 pagina's) http://public.dhe.ibm.com/common/ssi/ecm/en/ciw03086usen/CIW03086USEN.PDF

Dus als je geen cloud gebruikt dan ben je een dief van je eigen portemonnee?

Toch frappant. Je lijkt dan wel een bank.

@Leen
Dank voor de link welke mijn eerder geuite vermoedens bevestigt: man met helm zoekt vrouw met motor. Dat innovatie een risico is zal ik niet ontkennen, als het risicoloos was deed namelijk iedereen het.

Ik heb een opmerking t.a.v. het taal gebruik. Onder 'voorloper' versta ik iets dat voorafgaat aan, dus in dit geval een techniek die vooraf gaat aan cloud. Kortom ik interpreteerde de titel als 'Implementators van eerdere technieken die voorlopers waren van de cloud verdienen dubbele van concurrent', terwijl bedoelt wordt dat voorOPlopers het dubbele verdienen. Kortom de titel had mijninziens moeten zijn 'Vooroploper verdient dubbele van concurrent'. Ik vind het overigens dan nog steeds geen lekker lopende titel maar vooruit...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-10-30T16:05:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.