PostNL migreert naar cloud ICT Automatisering

PostNL

PostNL heeft besloten zijn it-omgeving te migreren naar de cloud. Die beweging moet in 2015 zijn afgerond. ICT Automatisering is geselecteerd om een belangrijk deel van de bestaande .Net-omgeving te migreren naar de Microsoft Azure Public Cloud en deze te beheren. Daarbij biedt de Barendrechtse automatiseerder een schaalbaar pakket cloudbeheerdiensten aan waarbij Post.nl betaalt naar gebruik. Het postbedrijf verwacht hiermee de ict-beheerkosten te kunnen verlagen en zich minder te hoeven bezighouden met standaard ict-taken.

Wim Reedijk, directeur IT PostNL stelt dat zijn bedrijf een nieuw sourcing model voor de interne it- dienstverlening aan het invoeren is, waarbij de diensten zoveel mogelijk gebaseerd worden op standaard software as a service (SaaS)-oplossingen. 'De basis voor dit nieuwe sourcing model is een volledige transitie naar de cloud die in 2015 afgerond moet zijn. Dit vereist een forse verandering van de it-processen, cultuur en kennis en kunde binnen de it-organisatie van PostNL.'

Het postbedrijf werkt al langer samen met ICT Automatisering. Volgens Reedijk heeft dit bedrijf de laatste jaren veel kennis en ervaring opgebouwd rondom cloud architectuur, migratie en het beheer van applicatie-omgevingen. Het bedrijf mag dit nu ook bij PostNL in praktijk brengen. 'Onze jarenlange samenwerking resulteert in een vervolgstap waarbij ICT Automatisering door middel van hun cloud managed services, naast het design en bouw ook het beheer als complete dienst aan PostNL gaat leveren.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mooi nieuws en grote Nederlandse klant voor Windows Azure. Ook interessant dat ICT Automatisering deze opdracht mag uitvoeren, gefeliciteerd!

Denk dat dit ook een interessante case is voor andere grote bedrijven die zich richt op de grote cloud computing providers.

Ik denk dat dit een hele verstandige keuze is en heb en vertrouwen in dat dit een succesvol project word.

Henri,
Het is inderdaad een interessante case. Ik begrijp dat je dit een hele verstandige keuze vindt maar ik zou even wachten tot het traject afgerond is, de uitslag moeten we nog in 2015 zien!.

Verder wil ik opmerken dat deze ingrijpende operatie door de huisleverancier van PostNL uitgevoerd wordt. Dit is misschien verstandig en zeker heel anders dan wanneer een nieuwe iemand/partij je omgeving gaat verclouden.

Windows Azure valt toch onder de USA Patriot Act?

Azure is natuurlijk een logische keus als je architectuur op .NET gebaseerd is maar ik vraag me af of het hier om alle ICT gaat of alleen dat (kleine) deel wat voornamelijk aan de kant van de gebruikers ligt, zeg maar het stukje kantoor automatisering. Ik kan me namelijk voorstellen dat de primaire (logistieke) processen ondersteund worden met oplossingen die zich misschien moeilijker naar de cloud laten migreren.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-18T11:05:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.