52 procent Nederlandse ISV's levert SaaS

Groei

Een meerderheid van de Nederlandse independent software vendors (isv’s) zet in op cloud-oplossingen. 52 procent levert inmiddels producten via dat model. Een ruime meerderheid van de softwareleveranciers levert in 2014 leveren software als clouddienst of zit in de transitie naar een SaaS-model (software-as-a-service). Dat blijkt uit het Nationaal SaaS Survey, een onderzoek onder tweehonderd Nederlandse isv’s dat is uitgevoerd door Keala Consultancy. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van datacenter- en cloudspecialist Previder.

Uit het onderzoek blijkt dat de transitie naar SaaS breed wordt omarmd. De ondervraagde isv’s op de Nederlandse markt zijn in overgrote meerderheid bezig met of in de overgang naar een SaaS-model. 52 procent levert inmiddels producten via de cloud. 16 procent is van oorsprong SaaS-leverancier (native), 17 procent bevindt zich in een transitie naar SaaS en nog eens 14 procent verwacht op afzienbare termijn de overstap naar SaaS te maken. 18 procent van de ondervraagde softwareleverabciers is principieel tegen SaaS en blijft bij traditioneel geleverde oplossingen.

Van de partijen die in transitie zijn, verwacht een behoorlijk deel (58 procent) binnen een jaar operationeel te zijn. 13 procent verwacht pas na twee jaar op de markt te komen met een SaaS model.

Beeldvorming rondom cloud

'In Nederland praten we veel over het succes van cloud-oplossingen, maar een echt referentiekader ontbrak nog', zegt Ruud Alaerds, directeur van Keala. Volgens Alaerds vormt het Nationaal SaaS Survey een goede basis om binnen de branche kennis met elkaar te delen.

De uitkomsten van het onderzoek zijn gepresenteerd tijdens het event ‘SaaS: the next step’ van clouddiensteverlener Previder. Eric Vredeveldt, directeur van dat bedrijf zegt: 'Niet alleen de voordelen werden benoemd, maar bijvoorbeeld ook de impact van SaaS op de eigen bedrijfsvoering. 'Hoe krijg je als isv meer grip op je eigen cashflow?', is een belangrijke vraag die speelt bij softwarebedrijven.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gaan we steeds meer richting SaaS-oerwoud?

http://www.computable.nl/artikel/opinie/infrastructuur/4923342/2379248/saas-het-oerwoud-van-de-toekomst.html

Op http://www.saasdna.nl staat een mooie infographic van de uitkomsten van het onderzoek.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-29T09:38:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.