Computable-experts op cloudcongres Ngi-NGN

Cloudstrategie

Op het Cloud Computing Congres komt de volledige reikwijdte van de cloud aan bod; van het opzetten van een hybride cloud tot verschillende juridische en privacy kwesties. Het congres wordt georganiseerd door Ngi-NGN, een beroepsvereniging voor ict-professionals en -managers. Ict-vaktitel Computable levert verschillende van zijn experts voor dit congres, dat op 6 november 2014 wordt gehouden in Hotel Postillion in Bunnik.

In totaal zijn er vijftien verschillende subsessies waarmee de bezoeker zijn eigen programma kan samenstellen. Ngi-NGN heeft geprobeerd een zo evenwichtig mogelijk programma samen te stellen waar zowel de beheerders als de managers wat aan hebben. De cloud raakt hen immers allemaal. De massale adoptie van clouddiensten binnen de informatievoorziening vraagt om een heel ander soort it’er. Geen enkele it-functie zal in de toekomst zijn zoals deze voorheen was. Zo zal bijvoorbeeld de cio vanuit it-provider veranderen tot een broker van it-diensten en de it-manager zal veranderen van it-afdelingshoofd tot een supplier manager. Ook de beheerder zal transformeren van bewaker/hersteller naar ‘opleider van de virtuele engineer’.

Inbreng Computable-experts

De beroepsvereniging heeft Computable benaderd om een aantal sprekers te leveren. Het vakmedium heeft hiervoor de eigen experts Bart Veldhuis van Reasonnet, Eric Klomp van ICT-Advantage, Gershon Janssen van Oasis, Leon van den Bogaert van Ctac, Alexander Grendel van Interoute, Henri Koppen van Kennis Momentum en Jimmy van der Have van Exact ingeschakeld. Zo zal Bart Veldhuis in zijn sessie  inzicht bieden in wat de hybride cloud is, waarom je het zou willen en in welke situaties het niet handig is. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laat hij zien hoe andere bedrijven de hybride cloud voor zich laten werken en welke voordelen ze daarmee realiseren. Veldhuis onderbouwt zijn verhaal met praktijkvoorbeelden.

Henri Koppen, een ander expert die is aangesloten bij Computable, behandelt webservices. Zij zijn het fundament van cloud computing en maken het mogelijk dat diensten en platforms met elkaar kunnen communiceren in een gemeenschappelijke taal. Aan de hand van anekdotes, voorbeelden en een logische uiteenzetting laat Koppen zien welke eigenschappen belangrijk zijn voor het realiseren van nieuwe diensten op basis van webservices. Ook stipt hij aan hoe je webservices het best kunt consumeren. Daarbij geeft hij tips over hoe je valkuilen kunt vermijden en hoe je schaalbare diensten opzet die niet alleen veerkrachtig zijn, maar zich ook sneller ontwikkelen dan die van concurrenten.

Programma en aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich via de website van Ngi-NGN inschrijven voor het congres. Hier is tevens het complete programma te vinden. Dagkaarten kosten 75 euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben benieuwd hoe de sessie zou verlopen zijn als Ewout Dekkinga uitgenodigd was!
Met zijn artikel en bewering dat " 90% van de cloud oplossingen non-compliant is" had dit een hete sessie kunnen worden :-)
Jammer!


@Reza
Je zult nog even moeten wachten, morgen weet je meer. Maar lees mijn reactie nog eens goed betreffende tweede alinea. Denk dat Henri wel een idee heeft welk vogeltje mij wat ingefluisterd heeft. De cloud biedt tenslotte mogelijkheden maar geen wonderen;-)

Hoi beiden, zelfs zonder de aanwezigheid van Ewout is onze line-up nog wel interessant genoeg toch? En jullie zijn allebei welkom om te komen en vanuit de rol als bezoeker kritische vragen te stellen.

@ngi-NGN
Waarom worden me altijd dingen in de mond gelegd die ik niet gezegd heb en worden dingen gelezen die ik niet geschreven heb?

In mijn reactie zeg ik feitelijk alleen maar dat de cloud niet ontzorgd, de line-up is dan ook zeker interessant. Neem bijvoorbeeld die van privacy in cloud door Udo Oelen of die over juridische valkuilen door Peter van Schelven. Hetzelfde geldt over Paid vs Free oplossingen door Asim Jahan en Vertrouwen in de cloud door Michiel Steltman.

Kortom, ik zie veel onderwerpen op de agenda staan die interessant zijn want dat de cloud mogelijkheden biedt maar geen wonderen heb ik al veel en vaak over geschreven. Reactie van Reza is ook alleen maar bedoeld om te stoken tussen mij en Henri. Niks om je druk over te maken dus.

Excuus, mijn reactie was ook meer op Reza gericht dan op jou. Mogen we je verwelkomen als bezoeker op de 6de?

@Ngi-NGN
Ik maak graag van de uitnodiging gebruik, mits ik een vrijkaart krijg natuurlijk.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-09-23T10:54:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.