Dienstverlener bouwt private cloud-infrastructuur voor bank

ABN Amro strikt IBM voor miljarden-clouddeal

Handen schudden

Ict-reus IBM en bank ABN Amro hebben een tienjarige overeenkomst getekend. Het contract met een waarde van enkele miljarden dollars omvat het beheer van de wereldwijde ict-infrastructuur van de bank. De overeenkomst omvat onder meer de bouw van een private cloud-infrastructuur. Verder moeten de ict-systemen en infrastructuur van de bank gestandaardiseerd worden. De overeenkomst behelst zowel diensten op de mainframe-infrastructuur als het optuigen van een mobiele en cloudinfrastructuur voor de medewerkers van de bank.

IBM was al langer een vaste ict-partner van de bank. In het nieuwe contract zijn afspraken gemaakt over een nieuw service delivery-model. IBM bouwt bovendien aan een nieuw platform voor eindgebruikers. De dienstverlening moet er ook toe leiden dat medewerkers die verspreid zijn over verschillende vestigingen in de wereld beter met elkaar kunnen samenwerken. Ook moet IBM het gebruikersgemak van de infrastructuur en systemen van de bank verbeteren. De ict-dienstverlener ondersteunt ook de helpdesk en afdeling voor applicatie-support van de bank.

ABN Amro ziet, net als andere banken, de vraag naar digitale dienstverlening sterk groeien. De bank maakte eerder bekend dat het de komende drie jaar tussen de 650 en duizend banen schrapt binnen de retail-tak. Er verdwijnen kantoren en functies van medewerkers die in direct contact staan met klanten. Dat blijkt uit een toelichting op de cijfers over het derde kwartaal van 2014 die de bank bekendmaakte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"ABN Amro strikt IBM"; ik denk dat het andersom is: IBM strikt ABN Amro.

En? Fantastisch team toch. Uitstekende bank en uitstekende systemen. Wel erg dat er weer zoveel mensen op straat komen te staan, maar dat is nou eenmaal de andere kant van het internetbankieren. Misschien iets om over na te denken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-01T14:40:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.