Dienstverlener voorop in hybride cloud-gebruik

Dienstverleners en it-bedrijven lopen voorop in het gebruik van de hybride cloud. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Vanson Bourne in opdracht van Easynet naar de populariteit van verschillende cloudvormen. Hieruit blijkt ook dat private cloud de populairste cloudvorm is en de publieke cloud juist helemaal niet populair is.

In Europa gebruikt 30 procent van de dienstverleners de hybride cloud. Dit geldt ook voor 21 procent van de it-bedrijven. Daarmee zijn deze sectoren de voorlopers bij het gebruik van de hybride cloud. Het zijn vooral de banken en financiële dienstverleners en nutsbedrijven die kiezen voor de private cloud. De overheid is het meest terughoudend om naar de cloud te gaan.

De minst populaire vorm van cloud computing is de publieke cloud, concludeert het onderzoek. Slechts 13 procent van de Nederlandse bedrijven kiest voor deze aanpak als belangrijkste vorm van cloud computing. De populairste vorm van cloud computing is de private cloud, waar 50 procent van de Nederlandse bedrijven uit het onderzoek gebruik van maakt. 17 procent van de bedrijven kiest voor de hybride cloud.

Chris Hazewinkel, country manager Easynet Nederland, denkt dat de aanhoudende zorg over security en privacy een mogelijke verklaring is voor dit verschil in populariteit tussen de verschillende cloudvormen. Een groot deel van de Europese organisaties deelt de zorgen namelijk over security (62 procent) en privacy (48 procent) in het onderzoek. Hazewinkel zegt hierover: ‘De hoeveelheid bedrijfsgegevens blijft toenemen en Europese organisaties zien nu echt het belang van het opslaan en beheren van deze data in de cloud.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-10T11:13:00.000Z Birgit Bunt