HP verstevigt PaaS-strategie met Stackato

HP gaat cloud-platform Stackato overnemen. De overname gaat waarschijnlijk plaatsvinden in het vierde kwartaal van 2015. Het publieke cloud platform-as-a-service, Helion Development Platform, van HP is al op Stackato gebouwd. Stackato zelf is gebouwd op de open source Cloud Foundry PaaS. Volgens Jay Jamison, vice president Helion product management bij HP, is het doel van de overname om het Stackato-platform samen te voegen met het Helion Development Platform binnen de managed PaaS-diensten die HP aan ontwikkelaars aanbiedt.

HP wil eind 2015 het cloud-platform Stackato overnemen van ActiveState, aanbieder van development-oplossingen. Het platform-as-a-service is gebaseerd op de open source PaaS Cloud Foundry en is hiervan volgens verschillende experts één van de meest volwassen implementaties. HP wil Stackato gaan samenvoegen met zijn huidige PaaS, Helion Development Platform. Ook HP’s platform is gebaseerd op Cloud Foundry.

Na de lancering van Helion Development Platform kreeg HP als feedback van klanten dat het verbeteren van ontwikkelaarsproductiviteit het belangrijkst is. Dit zegt Bill Hilf, senior vice president van product & service management bij HP Cloud in een artikel op de website van HP. Daarnaast signaleerde HP een toenemende interesse vanuit klanten in hybride cloud oplossingen. Dit was volgens Hilf de reden dat HP heeft besloten om Stackato over te nemen.

Volgens Hilf biedt de Stackato-technologie HP de mogelijkheid om een completer cloud-portfolio aan te bieden. Hilf heeft in het artikel geen uitspraken gedaan over de manier waarop HP de verworven technologie precies gaat inzetten. Jay Jamison, vice president van Helion product management bij HP, zegt echter tegen Talkincloud.com dat het de bedoeling is dat Stackato wordt samengevoegd met het huidige Helion platform.

HP and ActiveState werken al samen sinds 2012. HP neemt zowel het Stackato-product als het Stackato-team over van ActiveState. Het bedrag dat HP voor de verwerving van Stackato wil neerleggen, is niet bekend gemaakt. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-30T11:37:00.000Z Birgit Bunt
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.