T-Systems komt met publieke Telekom-cloud

Datacenter T-Systems in Biere

T-Systems start in maart volgend jaar met een op Open Stack gebaseerde publieke cloud en wil hiermee de concurrentie aangaan met Amazon Webservices en Microsoft Azure. In Nederland is deze Open Telekom Cloud in eerste instantie bedoeld voor de grootzakelijke markt. In Duitsland, waar T-Systems optrekt met moedermaatschappij Deutsche Telekom, kan iedereen gebruikmaken van deze publieke cloud.

Mirjam Wamsteeker, hoofd marketing en communicatie van T-Systems in Nederland, lichtte het plan kort toe tijdens een persbijeenkomst over de aankomende CeBIT volgend jaar. Op de CeBIT, die van 14 tot en met 18 maart in Hannover plaatsvindt, vindt het officiële startsein plaats van de Open Telekom Cloud. Op de stand van T-Systems zullen diverse diensten worden geëtaleerd.

T-Systems heeft al een private cloud maar tuigt nu ook vanwege de groeiende vraag naar clouddiensten een publieke cloud op, in samenwerking met moedermaatschappij Deutsche Telekom. Volgens Wamsteeker is deze Open Telekom Cloud prijstechnisch gezien aantrekkelijker dan de clouddienstverlening bij Amazon. Klanten rekenen af via een betaal-naar-gebruik-model. Bovendien is het een pure Europese cloud en sluit die direct aan op de wet- en regelgeving rond privacy en dataprotectie van de Europese Unie, aldus de zegsvrouw.

T-Systems heeft zijn publieke cloud ondergebracht in het nieuwe rekencentrum in het Duitse Biere. Hardwarepartner is het Chinese Huawei. Momenteel proberen zo'n dertig testklanten de cloud van T-Systems uit. In Nederland richt het bedrijf zich met zijn Open Telekom Cloud als eerste op de grootzakelijke markt.

Overigens werkt T-Systems op cloudgebied ook samen met Microsoft, waarbij laatstgenoemde partij in Duitsland twee datacentra inricht die onder het beheer van T-Systems komen te staan. Dit om data van Europese klanten van Microsoft te kunnen opslaan in Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-14T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.