Oracle zoekt 400 man voor cloudkantoor

Oracle Nederland zoekt vierhonderd man voor de verkoop van clouddiensten. Het bedrijf opent een nieuw verkoopkantoor in Amsterdam, waar die nieuwe werknemers de clouddiensten aan de man moeten brengen. Binnen de EMEA-regio worden veertienhonderd nieuwe medewerkers gezocht. Naast het nieuwe Cloud Sales Center in Amsterdam opent het bedrijf ook vestigingen in vijf andere steden, namelijk: Caïro, Dubai, Dublin, Málaga en Praag.

Oracle, dat zijn Nederlandse hoofdkantoor in Utrecht heeft gevestigd, verwacht met het Amsterdamse verkoopkantoor voor clouddiensten te profiteren van de vele internationale bedrijven die gevestigd zijn in de hoofdstad.
 
Er is nog geen locatie bekend, maar een woordvoerder laat aan Computable weten dat er gezocht wordt naar een geschikte locatie in het centrum van Amsterdam. Ze verwacht dat het bedrijf op korte termijn de knoop doorhakt over de vestigingsplek van het nieuwe kantoor.  

De werving van in totaal veertienhonderd nieuwe cloudsalesprofessionals voor zijn EMEA-verkooporganisatie volgt op een investering van miljarden dollars in de ontwikkeling van een breed aanbod van cloud computing-diensten. Oracle biedt op dit moment meer dan zeshonderd verschillende cloudapplicaties aan. 

SaaS en PaaS

Oracle profileert zich als totaalleverancier van ict-diensten en cloudtoepassingen die ook aansluiten op on-premise software en bestaande hardware. Daarnaast wil het zich manifesteren als dienstverlener voor organisaties die deels of volledig overstappen naar de cloud.

Naar eigen zeggen trok het bedrijf de afgelopen zes maanden wereldwijd vijftienhonderd nieuwe software as a service-klanten (SaaS) en meer dan 2100 platform as a service-klanten (PaaS) aan. 

EZ-minister Kamp

Volgens locoburgemeester van Amsterdam Kajsa Ollongren laat Oracle’s beslissing om zich te vestigen in Amsterdam zien dat die stad een sterk pluspunt heeft in het aantrekken van belangrijke bedrijven. Ze wijst op het hoogopgeleide en meertalige arbeidspotentieel van de stad.

Ook minister Henk Kamp van Economische Zaken is in zijn nopjes: 'De keuze van Oracle bevestigt weer dat buitenlandse bedrijven zich graag in Nederland vestigen. We hebben een goed vestigingsklimaat. De bevolking is hoogopgeleid. We hebben een uitstekende fysieke infrastructuur en onze digitale snelwegen behoren tot de wereldtop.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat oracle hier zich wil vestigen heeft denk ik meer te maken met de verkregen belasting(constructie)voordelen dan met de staat van de nederlandse wegen of hoe hoog opgeleid het volk is.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-15T10:39:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.