CJ2 Datatoren beheert cloudplatform Noordercloud

Datatoren Alticom in Hoogersmilde

Virtuele werkplek-specialist Noordercloud brengt zijn cloudplatform onder in de CJ2 Datatoren in Hoogersmilde. De toren ligt vlakbij de standplaats van het bedrijf in Assen. De cloudomgeving is al volledig operationeel.

Noordercloud is in 2015 door Geert van der Tuuk opgericht en biedt cloudcomputing aan in de vorm van virtuele werkplekken. Naast cloudcomputing host het bedrijf internetpagina’s en ontwikkelt en bouwt het online applicaties zoals websites en webshops.

De werkplek-specialist zocht naar eigen zeggen een betrouwbare partner voor het beheren van zijn cloudconfiguratie. Al snel viel de keuze op CJ2, onder meer door de milieubewuste uitgangspunten. ‘Steeds meer bedrijven weten de CJ2 Datatoren te vinden. Er is nog ruimte over maar de racks raken snel gevuld’, aldus cto Jeroen Oldenhof. 

Datatoren Hoogersmilde

De datatoren in Hoogersmilde biedt een totale capaciteit van acht vloeren en is het eerste datacenter van dit kaliber in Drenthe, aldus CJ2. In april 2015 breidde het hostingbedrijf zijn capaciteit uit door een strategisch partnerschap aan te gaan met datacenterbeheerder Alticom. 

De mediatoren in Hoogersmilde is in gebruik genomen op 24 november 1959 en kreeg de naam Zendmast Smilde. De constructie is in totaal 303 meter hoog. In 2007 kocht Alticom deze toren van Telecombedrijf KPN. In april 2015 kreeg de toren dankzij een samenwerking met CJ2 de naam CJ2 Datatoren.

Datahosting en datacenterbeheer

Het Groningse CJ2 Hosting is opgericht in 2002 en wordt gevormd door een team van zes it-professionals. De CJ2 datatoren in Hoogersmilde is de zesde datacenterlocatie van het hostingbedrijf.

Alticom is eigenaar van 24 hoge mediatorens en negen lagere masten in Nederland. Van oorsprong worden de mediatorens van Alticom gebruikt voor het uitzenden van signalen voor tv, radio en telecomaanbieders. De datacenterbeheerder is opgericht in 2007 en heeft een team van vijftien medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-01T10:54:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.