Microsoft en PwC partners in cloud en innovatie

Softwaregigant Microsoft en consultancybedrijf PwC breiden hun huidige wereldwijde technologische alliantie verder uit. De samenwerking maakt het voor PwC mogelijk klanten beter te ondersteunen bij grootschalige (digitale) businesstransformaties waarbij Microsoft-technologie wordt ingezet. In de vernieuwde samenwerking focussen de partijen op cloudtechnologie en digitale transformatie bij grote bedrijven.

PwC adviseert met name op het gebied van de digitale werkplek, cybersecurity, data-analyse en cloud computing. Die sluiten aan bij Microsoft-producten zoals Microsoft Azure, Microsoft Dynamics365, Microsoft Office 365 en Microsoft Power BI. PwC zal ook gebruikmaken van Cortana Intelligence, Azure IoT Suite en de cybersecurityproducten van Microsoft.

Data naar de cloud

‘De samenwerking tussen Microsoft en PwC slaat een brug tussen de strategische uitdagingen van de klant en de technologische oplossingen die daarvoor voorhanden zijn’, zegt Wim Hutten, partner bij PwC en verantwoordelijk voor de samenwerking op transformatiegebied met Microsoft. ‘Omgekeerd zijn de oplossingen van Microsoft in te zetten voor het realiseren van strategische kansen op het gebied van digitalisering die onze consultants bij hun klanten signaleren.’

Een voorbeeld is het ondersteunen van klanten die hun data naar de cloud willen brengen, vervolgt Hutten. 'Waar Microsoft zorgt voor cloudoplossingen, kan PwC helpen de informatiebeveiliging op een passend niveau in de cultuur, structuur, processen en systemen van de organisatie te borgen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-12T10:17:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.