IFS neemt WorkWave over

Deal handen schudden overname

De Zweedse erp-leverancier IFS, in Nederland gevestigd in Eindhoven en Utrecht, neemt het Amerikaanse WorkWave over, een SaaS-leverancier voor zakelijke dienstverleners in de logistieke sector. Met deze overname wil IFS zijn aanbod voor servicemanagement in het mkb verbeteren. De partijen verwachten de acquisitie in het vierde kwartaal van 2017 af te ronden. Er worden geen financiële details bekendgemaakt.

WorkWave is opgericht in 1984. De SaaS-oplossingen stroomlijnt backofficetaken, vergroot het inzicht op de activiteiten van de buitendienst en automatiseert de sales en marketing. Het bedrijf zegt ruim 7300 klanten te bedienen. Het richt het zich op de logistieke sector en de mkb-servicemarkt (zoals bedrijven op het gebied van ongediertebestrijding, tuinen en beplanting, schoonmaak, verwarming, installatie en koeling, loodgieterswerk en elektrische installaties).

Via de overname van WorkWave richt IFS zich naast de grotere servicegerichte bedrijven nu ook op de mkb-servicemarkt. De 260 medewerkers van WorkWave treden ook toe tot IFS.

WorkWave beschikt over vier Amerikaanse kantoren, met het hoofdkantoor in Holmdel (New Jersey). De Europese vestiging bevindt zich in het Italiaanse Verona.

IFS op overnamepad

IFS is een overnamepad. Het nam eerder dit jaar het Engelse Mplsystems en het Engels-Ierse Field Service Management over. In 2016 kocht het Mxi Technologies. Dat is een Canadese aanbieder van onderhoudssoftware voor de luchtvaartindustrie. Een jaar daarvoor (2015) nam het VisionWaves over, een softwarebedrijf uit Zeist. Dit om stappen te maken in business intelligence (bi).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-09T11:00:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.