Betty Blocks verhuist naar pand in Alkmaar

Een impressie van het nieuwe pand van Betty Blocks in Alkmaar

Softwaremaker Betty Blocks, die een applicatie-ontwikkelplatform levert, verhuist naar Alkmaar. Zaterdag 17 maart wordt het nieuwe pand aan de Pettemerstraatweg in de Kaasstad officieel geopend. Eerder was het bedrijf in het plaatsje Obdam gevestigd.

De keuze voor de stad Alkmaar is volgens Chris Obdam, die het bedrijf samen met zijn broer Tim oprichtte, heel bewust gemaakt. ‘Natuurlijk hebben we ook naar steden zoals Amsterdam gekeken, maar daar is de strijd om it’ers helemaal losgebarsten. Er is veel vraag naar geschikt personeel en veel van deze mensen wonen helemaal niet in Amsterdam. Die wonen lekker in de Noordkop (kop van Noord-Holland, red.) en stappen elke dag in de trein of auto voor hun werk. Met deze verhuizing naar Alkmaar bieden we ze een gunstig alternatief. Niet meer elke dag in de file of lang reizen met de trein scheelt een hoop tijd.'

Groeien

Naast veel professionals uit de kop van Noord-Holland zien de broers ook veel potentieel in Alkmaar als onderdeel van de Randstad. ‘We zitten op nog geen half uur rijden van Schiphol, wat voor ons fijn is aangezien we veel gasten uit het buitenland krijgen. En Alkmaar heeft alle faciliteiten die je van een grote stad mag verwachten.’ De broers zijn dan ook van plan om flink door te groeien in de stad. Het kantoor is 3200 m2 groot en biedt in totaal aan 240 professionals plaats. Er wordt niet gewerkt met flexplekken en grote kantoortuinen, maar met afgesloten ruimten, veel glas en elke medewerker heeft een eigen bureau. Naast Betty Blocks zijn ook applicatie-ontwikkelaar Holder, online marketingspecialist Woeler en it-consultant Nerd as a Service in het pand gevestigd. 

Investering

Vorig jaar investeerde ING drie miljoen euro in Betty Blocks. Hiermee wilde het bedrijf zijn product doorontwikkelen, de internationale groei versnellen en investeren op het gebied van sales en marketing.
Betty Blocks is opgericht in 2010 en biedt een applicatie-ontwikkelplatform vanuit de cloud. Gebruikers kunnen hiermee onder meer web-, mobiele en zakelijke toepassingen ontwikkelen.

Naast het hoofdkantoor in Alkmaar beschikt de onderneming over kantoren in Duitsland, de Verenigde Staten en Duitsland. Het bedrijf heeft zo'n 45 medewerkers in dienst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-09T10:11:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.