Avensus koopt cloud- en securitytak Cliënt ICT

Avensus Groep neemt de cloud- en security-activiteiten over van ict-dienstverlener Cliënt ICT uit Weert. Het gaat om diensten en projecten voor middelgrote organisaties. Het is dit jaar de derde overname van Avensus Groep. Het bedrijf wil uitbreiden door overnames en autonome groei. De acquisitie is medegefinancierd door Holland Venture, dat mede-aandeelhouder is van Avensus Groep.

Van de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Cliënt ICT heeft vestigingen in Weert en Veldhoven. De divisie die vanuit Weert haar diensten levert, wordt onderdeel van de Avensus Groep. 'Het gaat om ongeveer veertig man die een aparte entiteit binnen de Avensus Groep worden', licht managing director van Avensus Groep, Abram Schermer toe. De tak voor interim professionals van Cliënt ICT Groep, die in Veldhoven gevestigd is, gaat zelfstandig verder onder de naam IT-Profile.

Avensus heeft de ambitie om Benelux-marktleider te worden op het vlak van clouddiensten en security. ‘In elke organisatie bestaat de behoefte om verder te komen met cloudtechnologie’, stelt Schermer. ‘Met haar Everwork-oplossingen maakt Cliënt ICT de cloud gebruiksvriendelijk. De expertise en diensten binnen de Avensus Groep versterken de ontwikkeling van Cliënt ICT.'

Volgens Lorenz Werts, directeur van Cliënt ICT, krijgt zijn bedrijf door de overname de kans om haar groei door te zetten. ‘In de afgelopen jaren is de vraag naar onze clouddiensten enorm toegenomen. Samen met Avensus kunnen we tot nieuwe oplossingen komen waarin wij onze klanten verder helpen op bijvoorbeeld het gebied van security.’

Derde overname in 2018

Avensus volgt de strategie om via gerichte overnames de activiteiten uit te breiden op het gebied van security- en clouddiensten. Het bedrijf krijgt daarbij steun van Holland Venture, dat in 2016 instapte als investeerder. Begin 2018 werd managed services provider ICT Vision overgenomen. Avensus lijfde in juli 2018 Audditconnect in.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-18T10:40:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.