Atos en Google bouwen chatbot voor T-Mobile

Technologie moet kosten verlagen en de klanttevredenheid verhogen

Chatbot

T-Mobile Nederland krijgt binnenkort de beschikking over een intelligente chatbot die via verschillende kanalen communiceert met klanten. De bot wordt gebouwd door Atos en Google Cloud.

De chatbot maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (ai). T-Mobile gaat hem inzetten voor slimmere analyses van klantgegevens en klantcontacten. De technologie moet kosten verlagen en de klanttevredenheid verhogen.

Atos en Google Cloud hebben afgelopen november een proof of concept gebouwd. Naar eigen zeggen begreep deze chatbot al veel van de bedoelingen van de gebruikers. De testopstelling leverde het uiteindelijke contract op bij T-Mobile.

Gepersonaliseerd en intuïtief

De twee dienstverleners gaan de chatbot nu bouwen en doorontwikkelen met behulp van ai van een chatbot. Zo beschikt Google Cloud over een algoritme dat specifiek voor contactcenters is ontwikkeld. Met de kunstmatige intelligentie verwachten de partijen een meer gepersonaliseerde en intuïtieve klantbeleving te realiseren, die snel inzichten in klantgegevens biedt.

Atos en Google Cloud hebben al enige tijd een internationaal samenwerkingsverband. Dit heeft al diverse gezamenlijke contracten opgeleverd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-28T08:33:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.