Sequint in handen van Noorse Crayon Group

Het Noorse it-adviesbureau Crayon Group kondigt aan dat het software-licentiespecialist Sequint voor ruim vier miljoen euro overneemt. De acquisitie is bedoeld als aanvulling op Crayons Cloud-iQ-platform, waarop circa driehonderd partners actief zijn. Ook moet de stap de schaalgrootte in de indirecte softwareactiviteiten voor Crayon in de Benelux vergroten.

Crayon staat in de markt bekend als een it-adviesbureau met de focus op software asset management (sam) en cloud-oplossingen. Sequint, gevestigd in Capelle aan den IJssel, helpt bedrijven met softwarelicenties, zowel op het terrein van verkoop als advies over licentiegebruik.

Torgrim Takle, topman van Crayon, is verheugd over de toetreding van Sequint tot de gelederen. ‘Sequint heeft een sterke voetafdruk op de Nederlandse markt, met sterke licentiemogelijkheden, ondersteund door een solide team en bewezen financieel record’, deelt Takle complimentjes uit.

De overname moet de weg vrijmaken om in de komende twee jaar het aanbod van Sequint verder te versterken en te investeren om marktaandeel te winnen met het ip- en serviceaanbod van Crayon.

Volgens de overeenkomst is met de verwerving ongeveer veertig miljoen Noorse kronen gemoeid, wat overeenkomt met ruim vier miljoen euro. Maarten Jong, directeur van Sequint, ziet de aansluiting bij Crayon als een mogelijkheid de positie op de Nederlandse markt versneld te versterken. ‘Crayon voegt expertise over licenties en services toe die essentieel zijn in een meer gedigitaliseerde wereld’, zegt Jong daarover.

Overigens zal Sequint onder zijn eigen naam actief blijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-09T07:14:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.