Exact komt dit najaar met online hr-pakket

Doek valt voor zzp-app Exact GO

Hoofdkwartier

Softwarebedrijf Exact lanceert dit najaar een volledige online human-resources (hr)-suite. Met dat softwarepakket dat de afdelingen voor salaris- en personeelszaken volledig ondersteunt, gaat Exact onder meer de concurrentie aan met Afas en Visma (Raet). De software van de eind 2020 overgenomen Belgische hr-specialist Officient vormt de basis van Exact Online HR.

Exact-ceo Paul Ramakers vertelt in een interview met Computable veel te verwachten van deze hr-software. Naast de functionaliteiten van de programmatuur moet ook de kennis en kunde van het Officient-personeel bijdragen aan groei binnen de markt voor hr-software.

Inmiddels zijn de producten van Officient geïntegreerd in het HR & Salaris-portfolio van Exact. Officient is aangepast op de Nederlandse wet- en regelgeving en biedt verschillende oplossingen voor salaris- en personeelsadministratie. Exact zegt ermee de ‘complete hr-cyclus, van vacature tot uitstroom’, te ondersteunen. Een woordvoerder van Exact laat op aanvullende vragen weten dat de software dit najaar op de markt komt.

In het nieuwe online hr-aanbod staat beschikbaarheid via de cloud centraal. Het softwarebedrijf uit Delft levert ook aanvullende apps. Bijvoorbeeld voor het indienen van verlofaanvragen door medewerkers of voor medewerkers die hun eigen personeelsdossier willen bekijken.

De Delftse softwaremaker zet ook sterk in op de integratie van hr-sofwtare met software voor financiële afdelingen. Exact levert binnen deze markt bijvoorbeeld al Exact voor uren en facturen. De urenregistratie krijgt zo een directe koppeling met de boekhouding en hr-afdeling

'Derde van de omzet uit HR'

Met de online hr-suite gaat een langer gekoesterde wens in vervulling om op dit vlak scherper te concurreren met Afas en Visma (Raet). Voormalig Exact-ceo Phill Robinson vertelde in 2018 al dat  hij groeikansen zag voor personeelszaken- en salarissoftware in de Nederlandse markt. Daarin wilde hij de concurrentie aangaan met Afas en Raet (Visma). Robinson zei destijds dat hij verwachtte dat Exact op termijn ongeveer een derde van de omzet kan behalen uit hr-software.

Door de overname van Offcient heeft het softwarebedrijf uit Delft ook de functionaliteiten in handen om het complete aanbod van salaris- en hr-software te kunnen bieden. 

 

Exact GO gestaakt

Ramakers ging in het interview met Computable ook in op de eind 2020 gestaakte ontwikkeling van Exact GO, een app die speciaal voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) is ontwikkeld om hen volledig te ondersteunen: van boekhouding en bedrijfsvoering tot de belastingaangifte.

Er is sinds 2017 hard aan gewerkt en het product kwam in 2020 als beta op de markt, maar maar voldeed volgens de leverancier niet aan de hoge verwachtingen van klanten. Daarop werd besloten om na drie jaar te stoppen met de ontwikkeling van GO. Klanten is, na een overgangsperiode waarna de ondersteuning staakt, een aanbod gedaan om met korting over te stappen naar één van de andere pakketten van het softwarebedrijf uit Delft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-12T11:44:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.