Atos neemt Britse Cloudreach over

Partners handen

De Franse it-reus Atos heeft een overnameovereenkomst getekend met Cloudreach. Het Britse bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van cloudapplicaties en cloudmigratie, en profiteert van sterke partnerschappen met Google, Microsoft en AWS.

Cloudreach heeft zo’n zeshonderd werknemers en tikt dit jaar af op een omzet van honderd miljoen euro. Het bedrijf werd opgericht in 2009 en heeft zijn hoofdkantoor in Londen, plus kantoren in de VS, Canada, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en India. Cloudreach is een Premier Consulting Partner van Amazon Web Services (AWS), een Microsoft Azure Expert Managed Services Provider (MSP), en een Google Cloud Premier Partner, evenals een Google Cloud Security Partner.

Door Cloudreach in te lijven, wil Atos de sterke punten van het bedrijf ((advies, transformatie, het bouwen van digitale oplossingen met behulp van cloud-applicaties, data, analytics en machine learning en dat alles ingebed in hybride en multi-cloud platforms) combineren met zijn eigen kennis rond hybride cloud, SAP Hana, applicatiemodernisering, digitale werkplekken, de edge, cybersecurity en iot. 

De overname heeft dus veel synergiepotentieel en haakt in op eerdere overnames als Syntel, Maven Wave, Edifixio en meer recentelijk VisualBI en AppCentrica, klinkt het bij Atos. Omgekeerd krijgt Cloudreacht via Atos nu betere toegang tot Noord-Amerika.

Het overnamebedrag dat Atos op tafel legt, is niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-09T10:31:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.