Centric beschermt data Microsoft-cloud met Commvault

Centric gaat de backup- en herstelsoftware van Commvault inzetten bij de bescherming van data die klanten opslaan in de Microsoft Office 365- en Azure-cloud-omgevingen. Het bedrijf biedt de oplossing als 'managed service' aan.

Commvault en Centric werken al langer samen op het gebied van backup en herstel en breiden dit nu uit naar data die zich in Microsoft-cloud-omgevingen bevinden. Correct beheer van gegevens in de cloud wordt steeds belangrijker. Mensen werken vaker vanuit huis en cybercriminelen proberen daarvan misbruik te maken, bijvoorbeeld via ransomware of datadiefstal. Volgens Centric is in veel gevallen de standaardbeveiliging die cloudleveranciers zelf bieden voor het veiligstellen van data, onvoldoende.

Centric maakt gebruik van Commvault Metallic, een oplossing voor beheer, backup en herstel van data in (hybride) cloud-omgevingen. De backup van de gegevens, die in Microsoft Office 365 of Microsoft Azure zijn opgeslagen, komt versleuteld en volgens AVG-richtlijnen terecht in een Nederlands datacenter en wordt vanuit daar ook hersteld indien gewenst. De it-dienstverlener levert deze oplossing als managed service aan zijn klanten. Dit betekent dat Centric de dienstverlening en het onderhoud verzorgt en als aanspreekpunt fungeert.

Het bedrijf mag zich officieel de eerste Europese 'Commvault Market Builder Metallic MSP' noemen. Dit is de hoogste partnerstatus binnen het partnerprogramma van Commvault. Centric bekijkt of het de genoemde oplossing ook bij andere clouddiensten kan inzetten, zoals bij Salesforce.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-17T12:01:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.