Europese telco-cloud komt eraan

Vijf grote carriers in opensource-project

Cloudeducatie

Vijf grote Europese telecom-operators gaan samen met Ericsson en Nokia een opensource-raamwerk voor cloudsoftware opzetten. Deutsche Telekom, Orange, Telecom Italia, Telefonica en Vodafone willen daarmee de versnippering van de infrastructuurlaag voor telecommunicatie en edge-diensten verminderen.

Dit heeft de Linux Foundation Europe aangekondigd. Doel van het nieuwe project dat Sylva gaat heten, is een Telco Cloud Stack van hoge kwaliteit te creëren. Sylva is het eerste project dat wordt georganiseerd door de Europese tak van de Linux Foundation, minder dan twee maanden na de lancering van deze nieuwe organisatie.

De vijf Europese carriers Deutsche Telekom, Orange, Telecom Italia, Telefonica en Vodafone zijn met Ericsson en Nokia een 'memorandum of understanding' (mou) aangegaan. Het project bouwt voort op bestaande opensource-projecten. Sylva moet de cloudificatie van telecomnetwerken versnellen met inachtneming van de privacy- en veiligheidsrichtlijnen die binnen Europa gelden. Ook moet dit project leiden tot een uniforme aanpak van het 'hosten' van 5G-implementaties van het core-netwerk tot het radio access network (ran).

Volgens Laurent Leboucher, CTO bij Orange Innovation Networks, is het huidige Telco Cloud-ecosysteem gefragmenteerd. Hij zegt: 'Dit vertraagt de transformatie van ons operationele model. Ondanks een overgang naar cloud-native technologie blijft echte interoperabiliteit tussen workloads en platformen een uitdaging. Operators hebben te maken met veel verticale oplossingen die voor elke leverancier anders zijn. Dat leidt tot operationele complexiteit, gebrek aan schaalbaarheid en hoge kosten.' Sylva kan, door een homogeen telco-cloudframework voor de hele sector te bieden, het hele ecosysteem helpen met een gemeenschappelijke technologie die interoperabel, flexibel en gemakkelijk te bedienen zal zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-16T14:31:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.