Microsoft neemt belang in Londense aandelenbeurs

Vijf miljard dollar extra omzet over tien jaar

Microsoft cloud

Microsoft en de London Stock Exchange Group (LSEG) hebben een tienjarige overeenkomst gesloten. Microsoft levert in die periode verschillende clouddiensten en moderniseert het handelsplatform en de werkomgeving van de Londense aandelenbeurs. Opvallend: Microsoft koopt als onderdeel van de overeenkomst een aandelenbelang van ongeveer 4 procent in LSEG.

Het techbedrijf neemt die aandelen over van het Blackstone-Thomson-Reuters-consortium. Microsoft schat dat deze samenwerking en ‘bredere marktkansen’ de komende tien jaar een extra omzet van vijf miljard dollar in het laatje brengen. Dat is inclusief 2,8 miljard dollar die de Londense beursorganisatie ‘minimaal’ zegt te investeren in clouddiensten en ondersteuning.

Het gaat onder meer om nieuwe data-, analyse- en werkplekoplossingen. Volgens Microsoft worden organisaties in de waardeketen van de kapitaalmarkten namelijk steeds vaker geconfronteerd met complexe uitdagingen. Ook de macro-economische tegenwind, strengere wettelijke controles en traditionele inkomstenbronnen worden ‘uitdagender’. ‘Die omstandigheden leggen een grotere druk op bedrijven om bedrijfsmodellen opnieuw uit te vinden en meer te doen met minder.’

Volgens Microsoft bieden zijn cloud- en ai-oplossingen een alternatief voor legacy-platforms, geïsoleerde informatie, beperkingen op schaal en data-overload.

Azure AI

"De systemen voldoen aan strikte beveiligings-, privacy- en nalevingsvereisten"

Microsoft transformeert onder meer de huidige infrastructuur van de aandelenbeurs naar een cloudomgeving. Het gaat om platformen van Refinitiv, dat onderdeel is van LSEG, waarop meer dan 40.000 financiële instellingen in 190 landen inzichten, data, analyses en inzichten ontvangen. Microsoft: ‘Dat zijn miljoenen actieve tijdreeksdatabases met data over dagelijkse evaluaties, beurshandel, derivaten, aandelenkoersen en onderzoek naar publieke en private bedrijven.’

Ook wordt er een nieuwe werkplek ontwikkeld die een einde moet maken aan het werken op meerdere terminals en platforms, ongelijksoortige datasets en geïsoleerde analytische tools met beperkte samenwerkingsmogelijkheden.

Microsoft levert onder meer Azure AI, Synapse, Power BI, Excel en Teams. De nieuwe cloudgebaseerde analyse- en modelleringsoplossingen zijn gebouwd bovenop Azure Synapse, Azure Machine Learning en Azure Purview en moeten gebruikers in staat stellen om eigen data en gegevens van derden veilig en vol vertrouwen uit te wisselen en te gebruiken. Volgens Microsoft wordt daardoor de beveiliging verbeterd en blijven de kosten beperkt. Bovendien voldoen de systemen aan strikte beveiligings-, privacy- en nalevingsvereisten, aldus de aanbieder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-12-12T16:20:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.