Snowflake lanceert telecomdatacloud

Data cloud

Snowflake lanceert een telecomdatacloud om telecomaanbieders te helpen inkomsten te genereren uit data en hun operationele efficiëntie te maximaliseren. Het is andermaal een voorbeeld van de sectorale en meer open benadering in de wereld van data en cloud.

De telecomdatacloud van Snowflake verenigt het Snowflake-dataplatform met oplossingen en sectorspecifieke datasets, die worden aangeleverd door Snowflake en zijn partners. Dit initiatief moet telecomaanbieders bijstaan om datasilo's binnen bedrijven en het ecosysteem te doorbreken, zodat zij makkelijk en veilig toegang krijgen tot (bijna) realtime-data. Met als doel om deze data te kunnen verrijken met machine learning-modellen en die vervolgens te kunnen delen en analyseren.

Met de telecomdatacloud moeten Snowflake en zijn partnerecosysteem telecomaanbieders naar eigen zeggen kunnen helpen om ‘betere klantervaringen mogelijk te maken, de operationele efficiëntie te maximaliseren en inkomsten te genereren uit nieuwe datadiensten’. Telecomaanbieders wereldwijd, waaronder AT&T en M1, gebruiken Snowflake al om op deze manier hun digitale transformatie te stimuleren.

Twee trends

De telecomdatacloud speelt in op twee trends in de markt. Enerzijds de sectorale aanpak, waarbij steeds meer leveranciers industriële (data)clouds uitrollen - een van de grote cloudtrends.

En ten tweede het fenomeen dat data meer en meer worden gedeeld. Mede door de toenemende hoeveelheid aan data leggen leveranciers vaker koppelingen of connectoren naar andere databronnen om die data te ontsluiten. Een trend met een concreet marktaanbod dat ook al bij andere leveranciers zoals Saleforce opdook.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-23T10:12:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.