Computable Journaal: over disruptie en lef tonen

Infosecurity en Data & Cloud Expo 2017

Koffiediscussie over 'disruptie in de ict-markt' tijdens het Computable Café.

Bekijk het eerste Computable-videoverslag van de ict-vakbeurzen Infosecurity en Data & Cloud Expo 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht. Met veel aandacht voor innovatie en disruptie en de vraag: 'AI or Die'?.

Met in het journaal aandacht voor Ockel Computers, een Nederlandse leverancier van een nieuwe volledige Windows 10-computer die in je broekzak past. Ockel won de pitch battles van drie andere start-ups die deelnemers waren aan het Computable Future Lab tijdens Infosecurity en Data & Cloud Expo. Met als prijs te mogen meedingen naar de 'Computable Award - Nederlandse startup van het Jaar' in 2018.

Ook toont het Computable Journaal de DCP1000 solid state drive (ssd), de volgens geheugenleverancier Kingston snelste ssd ter wereld.

Verder zijn er flarden van de koffiediscussie over 'disruptie in de ict-markt' tijdens het Computable Café op de vakbeurs. Volgens deelneemster Jeanine van der Vlist, ceo (van het jaar) bij Eurofiber, draait het om drie dingen: lef, doorzetten en de cultuur hebben om een innovatie echt naar de markt te willen brengen. Zij haalt als 'verkeerd voorbeeld' Kodak aan, uitvinder van de digitale fotografie, dat bang was dat een marktintroductie ten koste zou gaan van het eigen business model. Daardoor gingen andere partijen met de digitale fotografie aan de haal.  

Verder komt Alix Rübsaam aan het woord, onderzoekster op het gebied van het post-humanisme en de filosofie van technologie aan de Universiteit van Amsterdam. Zij hield op de beurs de presentatie 'AI or die?' over de vraag of kunstmatige intelligentie een bedreiging is voor de mensheid.

Vakbeurzen

De vakbeurzen Infosecurity en Data & Cloud Expo vinden op 1 en 2 november plaats in de Jaarbeurs in Utrecht.

Tickets voor Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo zijn gratis, u kunt zich hier registreren voor toegang.

Het Computable Journaal

Computable Journaal: Infosecurity.nl & Data Cloud Expo

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-02T11:35:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.