Facebooks metaverse? CoVince heeft zoiets al [VIDEO]

TBX 2021

Richard van Tilborg van CoVince geeft tekst en uitleg.

Werken en samenwerken leuker én effectiever maken. Dat is het doel van CoVince met zijn interactieve platform vol virtual en augmented reality (vr/ar). Facebook kwam in het nieuws met zijn ‘metaverse’, maar ‘dat hebben wij eigenlijk nu al’, zegt Richard van Tilborg, medeoprichter van CoVince in dit Computable Journaal.

Topman Mark Zuckerberg van Facebook maakte eind oktober bekend de komende jaren te bouwen aan een sociale, virtuele 3d-ruimte voor het delen van ‘meeslepende ervaringen’. In die ‘metaverse’ beleven bezoekers samen avonturen die in de fysieke wereld niet mogelijk zijn. 

Op de afgelopen ict-vakbeurs TBX liet het Nederlandse CoVince zien dat het allang zo’n platform heeft voor samenwerken en opleiden. ‘Het gaat allemaal om het zintuigelijk beleven’, aldus Richard van Tilborg van het Utrechtse softwarebedrijf in onderstaand Computable Journaal. Kijk en laat uzelf overtuigen! 

CoVince toonde zijn vr- en ar-opstellingen op 3 en 4 november tijdens de eerste editie van TBX in de Jaarbeurs Utrecht in het door Computable samengestelde Future Lab.  

(Video: Jeroen de Groot/De Filmpjesmaker.) 

Computable Journaal: Metaverse van Facebook? CoVince heeft deze oplossing al

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-19T09:30:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.